dissabte, 18 de juny del 2016

L’aprovació d’una macro granja aviar per a 85.000 pollastres a Solius encén el veïnat

Mas Cateura 
L'Ajuntament argumenta que la proposta compleix els requisits legals i s’aprova la macro granja 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/06/2016 
Solius (Santa Cristina d’Aro, Baix Empordà).-  

Amb l’oposició de moviments socials, Salvem Solius, Associació de Naturalistes de Girona o DEPANA, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) aprova el projecte d'una gran granja per a l'engreix de 85.000 pollastres al nucli de Solius, al municipi de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà), utilitzant l’argument la granja compleix tots els requisits per obtenir l'autorització ambiental, segons ha notificat la Generalitat al consistori. L'alcalde, Xavier Sala (ERC), admetia que “tota la tramitació és correcta”.
La instal·lació al Mas Cateura afecta veïns de l’entorn, alguns en un radi inferior a 500 metres, i  s'hi oposen per les molèsties derivades, com ara la contaminació dels aqüífers subterranis i la riera o les pudors.
DEPANA, Naturalistes de Girona i la plataforma Salvem Solius, a més del veïnat afectat, també hi van presentar diverses objeccions, com ara a la superfície prevista per a les noves naus, que quintuplicarien les construccions existents, o bé la tala d'arbrat perquè el camí principal d'accés a l'explotació fes l'amplada legal requerida per una instal·lació d’aquests tipus.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada