dissabte, 18 de juny del 2016

179) CRÒNICA CENT SETANTA NOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Amb Podem no hi ha revolució possible a Catalunya. 
No hi via grega ni via chavista al socialisme autogestionat i autogestionari.  
Ciutadans es vesteix de ‘La Roja’ però fracassa en la seva oportunista pantalla a Barcelona. 
Ciutadans junta mil persones a veure la selecció espanyola. 
Albert Rivera converteix l'acte en un míting. 



[Barcelona (República Catalana) 18/06/2016] 
L’AMIC DEL POBLE 

Hi ha qui considera que entre els més de dos milions de votants sobiranistes convençuts hi ha cansament, perplexitat i cert tantsemfotisme del que pugui passar el 26-J. I que la victòria de l'establishment dels aparells de l'Estat i l'Íbex 35 (el PP i Ciutadans) donaria continuïtat a la batalla sense matisos per avançar en el procés d’alliberament nacional català. En canvi, la victòria de l'estalinisme de debò junt amb chavistes i la secció de la IV Internacional de Krivine, Units Podem, al Principat de Catalunya cada dia que passa hi ha més gent que estem  convençuts que si bé a les Castelles i Andalusia seria un canvi socialdemòcrata a la grega que consolidaria la monarquia i el vincle espanyol amb les retallades imposades per la Unió Europea, a nivell dels Països Catalans, Euskal Herria i Galícia tindria efectes balsàmics nocius, sobretot al Principat de Catalunya en procés republicà vers la independència nacional. 
Un govern monàrquic espanyol de Pablo Iglesias pisaria unes gotes de bromur sobre el sobiranisme català i la massa tornaria a caure de nou en la trampa de la Transició monàrquia postfranquista i allò del “retorn” del president Tarradellas: una dècada més per intentar l'impossible d'una reforma constitucional de la monarquia espanyola, la possibilitat d'un referèndum i el canvi a una Espanya plurinacional, plurilingüística i pluricultural. Per a aquells que vam viure l’espectacle de la Transició de 1977, veure que la massa tornar a caure en el mateix parany ens és extremadament decebedor i indignant. Seria donar novament raó a Victor Hugo: “Cada poble pateix el govern que es mereix”.
Curt i ras, el poble de Catalunya sols reacciona històricament quan té al davant un enemic clar, i l'Espanya que ens presenten i ens presentaran el PP i Ciutadans és aquella amb la qual estem acostumats a lluitar, la que ens motiva i fa que la política espanyola de l'Estat produeixi noves generacions d'independentistes. Em preocupa que Domènech, Colau i d'altres enredin les masses en el manteniment de la societat dins els aparells de l'Estat i els poderosos.
Hi ha qui pensa que votar ERC, ja que no ha defallit en l’embat independentista, seria positiu, mereixedor del nostre vot i, per què no dir-ho?, també veure al Congrés de Diputats com Joan Tardà els canta les quaranta. Però el 26-J, cal anar a votar? Si hi ha condicions revolucionaries, francament, no votar. Ara bé, no es tracta d’una abstenció per anar a la platja o d’excursió, es tracta d’iniciar un procés socialista revolucionari: enfront les urnes monàrquiques i burgeses, organitzar el procés vers el poder absolut mundial dels consells obrers. En aquesta ruta de la revolució del dia a dia cal aconseguir al Principat de Catalunya que el menor nombre possible de gent proletària i de les capes populars deixi de votar el referent de Podem.  

Ciutadans es vesteix de ‘La Roja’ però fracassa en la seva oportunista pantalla a Barcelona 


Segons l’agència Europa Press més de 1.200 aficionats van seguit el vespre d’ahir divendres el partit de la selecció espanyola de futbol contra Turquia, en una pantalla gegant instal·lada per C’s davant de l’Arc del Triomf de Barcelona, dins dels actes de la seva campanya amb vista a les eleccions generals. A les 20.00, una hora abans del partit, van començat a arribar aficionats de ‘La Roja’, als quals els esperava una bandera monàrquica espanyola en cadascuna de les 1.000 cadires instal·lades davant d’una pantalla de 6×3 metres amb el logo del partit i el lema ‘Ciutadans amb la Selecció Espanyola’. Així, hi havia mil banderes monàrquiques espanyoles al vent. 
Poc abans de la trobada electoral oportunista unionista van arribat el candidat de C’s, Albert Rivera; el cap de llista per Barcelona, Juan Carlos Girauta, i la líder a Catalunya, Inés Arrimadas, amb la samarreta de ‘La Roja’ abans de seure en la primera fila de cadires, acompanyats de l’exfutbolista Albert Luque. Els gols de la selecció espanyola, que va guanyar per 3 gols a 0 a Turquia, van animar als assistents a entonar diverses vegades el ‘Viva Espanya’, en un acte en el qual no es van produït incidents, i en què els vigilants de seguretat van controlar a cada moment l’entrada dels aficionats al recinte. Després del partit, Rivera va pujar a l’escenari acompanyat de Girauta, Arrimadas i la líder de C’s a Barcelona, Carina Mejías, i, davant d’aproximadament la meitat dels assistents a la trobada que s’han quedat a escoltar-lo, ha llançat un missatge a Ada Colau: “Alcaldessa, això també és nostre”. Entre càntics de ‘Llibertat’ i ‘President’ de més de mig miler d’assistents onejant les banderes monàrquiques espanyoles, Rivera va reivindicar en un breu missatge: “Si alguna cosa vull fer, és defensar als catalans que volen seguir sent espanyols”.
En l’atenció als mitjans anterior al partit, Rivera es va felicitar que C’s hagués aconseguit “el que Ada Colau i Pablo Iglesias volien prohibir, que els catalans segueixin a la seva selecció al carrer”, ja que ha destacat que són molts els catalans que segueixen a ‘La Roja’. “Estem recolzant al nostre equip al carrer, un espai públic que és de tots, i com es fa a la resta de països”, va defensar abans d’enfundar-se la samarreta de la selecció espanyola, formada en part per futbolistes del Barça, i seure en la primera fila a veure el partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada