dilluns, 27 d’abril del 2015

Un stalinista de debò, antic dirigent del Moviment Comunista d’Espanya (MCE), podria ser el relleu de Carme Forcadell a l’Assemblea Nacional Catalana

Herrera veu Jordi Sánchez com un "fantàstic professional" però no valora els "rumors" que el situen al capdavant de l'ANC. 
Jordi Sánchez, possible relleu de Forcadell al capdavant de l'ANC. 
L'adjunt al Síndic de Greuges i ex dirigent de la Crida es postula com a candidat al secretariat de l'ANC.


 
[Barcelona 27/04/2015] 

Segons l’Agència Catalana de Notícies l'adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sánchez, és un dels noms que es perfila com a possible substitut de Carme Forcadell a la presidència de l'ANC, segons que ha avançat el diari Ara.
Fonts de l'Assemblea consultades per VilaWeb apunten que el de Sánchez és un dels candidats que més sona.  
El seu perfil respon a la voluntat de l'ANC d'enfortir més el missatge social i d'eixamplar l'independentisme per aquest sector.
Ex director de la Fundació Jaume Bofill i ex dirigent de la Crida, Sánchez encara no s'ha pronunciat oficialment. Qui vulgui aspirar a ser membre del secretariat ha de presentar candidatura abans de divendres i sotmetre's a la votació del 9 de maig, que ha d'escollir una part de la direcció de l'ANC.
El nom de Sánchez és un dels que més sona a les travesses, segons les mateixes fonts del secretariat, que no donen res per fet. Si decideix de fer el pas i optar a ser membre del secretariat nacional, queda lluny encara de ser de facto el relleu de Forcadell, perquè necessitarà l'aval de la resta de membres del secretariat sempre que la militància li doni prèviament el suport necessari a la votació del 9 de maig.
En aquest sentit, diverses fonts recorden que els candidats no es postulen inicialment per cap càrrec, sinó que serà el secretariat entrant qui ha de votar entre els seus membres els nous càrrecs.
Els qui impulsen Sánchez com a candidat consideren que té un perfil marcadament social i veuen en ell l'opció de sumar més gent a l'independentisme des d'aquest sector, més enllà de l'argumentari a favor dels drets civils i democràtics que ha abanderat l'entitat sobiranista. 
Vinculat a la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes --La Crida--, els defensors de la seva candidatura també valoren que ara no té vinculació orgànica ara amb cap partit, tot i haver estat proper a ICV.
Darrerament també han sonat noms com el de l'editor i escriptor Quim Torra, actualment membre del consell permanent de l'ANC; o el de l'historiador i escriptor Agustí Alcoberro. L'ex-eurodiputat per ICV Raül Romeva, que va deixar el partit, també va ser a les travesses però ell mateix va desmentir que optés a entrar-hi o que se li hagués ofert. Podria ser que alguns d'aquests noms acabin presentant candidatura al secretariat sense la voluntat de presidir l'entitat. 
El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha definit l'adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sánchez, com un "fantàstic professional i activista". Vinculat durant molts anys a ICV, Sánchez es perfila com el successor de Carme Forcadell al capdavant de l'ANC. Herrera no ha volgut opinar, però, sobre aquesta possibilitat perquè, de moment, només és un "rumor". El líder ecosocialista ha subratllat que respecten les "decisions internes" de les entitats i ha preferit no comentar res sobre el relleu de Forcadell fins que es designi la persona escollida pels seus socis. Fins el dia 1 de maig hi ha temps per presentar candidatura al secretariat de l'ANC, que escollirà la seva cúpula el proper 9 de maig.  

Sánchez procedent de la formació stalinista MCE 
Cal esmentar que durant el franquisme tardà i els primers anys de la denominada Transició, Sánchez era un dirigent del Moviment Comunista d’Espanya (MCE), una formació stalinista constituïda l’any 1971 procedent de Komunistak, creat a Euskal Herria l’any 1969 a partir d’un grup stalinista basc expulsat el 1966 de la Cinquena Assemblea d’Euskadi Ta Askatasuna, que es va anomenar ETA-Berri, enfront ETA (V Assemblea).

1 comentari:

  1. EL MOVIMIENTO COMUNISTA DE ESPAÑA O DE M.C.C. DE CATALUÑA PARTIDO DE CORTE FEDERAL Y MARXISTA-LENINISTA SEGÚN SUS ESTATUTOS APROBADOS EN EL 1º CONGRESO DE SEPTIEMBRE DE 1975.PROCEDENTES DE UNA ESCISIÓN DE E.T.A. SU PERIÓDICO SERVIR AL PUEBLO Y EN CATALUNYA SU PORTAVOZ LA VEU DELS TREBALLADORS.OCUPARON UN LUGAR JUNTO A O.C.R, L.C.R Y P.T.E EN LA LLAMADA IZQUIERDA REVOLUCIONARIA.

    ResponElimina