dissabte, 12 d’octubre del 2024

Desenes de persones reivindiquen a Salt que "no hi ha res a celebrar" i reclamen "combatre el racisme institucional"

Desenes de persones reivindiquen a Salt que "no hi ha res a celebrar" i reclamen "combatre el racisme institucional"

És el segon 12 d'octubre consecutiu en què la Plataforma Octubre Antiracista organitza una jornada per frenar el racisme

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès) 12/10/2024.- Llegim al Diari de Girona que desenes de membres de la Plataforma Octubre Antiracista s'han concentrat aquest dissabte a la plaça Catalunya de Salt (Gironès) per reivindicar que "en aquesta data no hi ha res a celebrar". Aquest és el segon 12 d'octubre consecutiu que s'organitza la jornada. Enguany, s'ha fet un mural conjunt, una taula rodona i les i els assistents han marxat fins a l'Escola La Farga, on s'ha acabat l'acte amb concerts. A més, l'acte ha servit per denunciar "les identificacions per perfil ètnic", que la plataforma considera "representen una de les mostres més evidents del racisme institucional". En aquest sentit, s'ha reclamat a l'Ajuntament de Salt i a totes les administracions que "actuïn amb urgència per eradicar aquesta forma de racisme".

Hispanitat és genocidi: manifestació antifeixista a Barcelona contra el 12-O, amb dos centenars de manifestants que recorren el Raval i el Paral·lel seguits per antiavalots dels Mossos  

Llegim a VilaWeb que dos centenars de persones han participat aquest matí en una manifestació antifeixista pels carrers de Barcelona contra el 12-O. "Hispanitat és genocidi", "12-O, res a celebrar", "Fora els feixistes dels nostres barris" i "El feixisme avança si no se'l combat" han estat alguns dels lemes que han cridat. La marxa ha sortit de la plaça dels Àngels, davant el MACBA, i ha recorregut uns quants carrers del barri del Raval i el Paral·lel.

Quatre dotacions d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra han seguit de prop la manifestació i han impedit que s'acostés a la zona de la plaça de Catalunya, on es feia la manifestació unionista del 12-O, i a les Drassanes, on es feia la primera regata de la final de la Copa Amèrica.

Les i els manifestants, vestits totalment amb roba negra, han fet un parlament davant el Centre de Serveis Socials del Raval i han escrit una pintada a la porta en què acusaven l'equipament de "racista i colonial". "El feixisme és capitalisme armat, barrem-li el pas!", han recalcat els antifeixistes, que han recordat que el Dia de la Hispanitat commemorava "més de cinc-cents anys d'espoli, esclavatge, destrucció del territori i colonització".

"El colonialisme ha estat l'eina que va permetre al capitalisme de desenvolupar-se en totes les formes que ha anat agafant al llarg de la història i que continua sostenint el sistema amb l'extractivisme i l'explotació del sud global", han dit les i els manifestants que han criticat aquells polítics d'esquerres que diuen que són incapaços de millorar la vida de la classe obrera. "I que, a més, entren a governs que despleguen polítiques d'extrema dreta, legitimen partits racistes i ultraliberals, com ara Junts i el PSC, i que moltes vegades compren els marcs del feixisme: seguretat, immigració i ocupació." "El 12-O per nosaltres és una jornada de lluita", han reblat les i els manifestants, que han acabat la marxa als jardins de les Tres Xemeneies, al Poble Sec.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada