dijous, 19 de setembre del 2024

Les famílies del Turó del Drac de Canet porten al TC la sentència que els imposa més hores de castellà

Les famílies del Turó del Drac de Canet porten al TC la sentència que els imposa més hores de castellà

Al juliol, el Tribunal Suprem espanyol va confirmar la sentència del TSJC

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona) 19/09/2024.- Llegim a VilaWeb que Òmnium Cultural, en nom de les famílies de l'Escola Turó del Drac de Canet de Mar (Alt Maresme), ha presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional espanyol (TC) per continuar lluitant contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i denunciar la vulneració dels drets de les famílies i els alumnes que implica la mesura, segons que ha informat l'entitat en un comunicat.

Al juliol, el Tribunal Suprem espanyol va confirmar la sentència del TSJC. L'objectiu de recórrer al Constitucional és d'elevar el cas fins a la justícia europea. "Mantindrem el pols ferm contra un tribunal de part, que ignora els criteris pedagògics i s'interposa en el poder legislatiu per imposar el castellà a les aules", ha dit el president d'Òmnium, Xavier Antich.

Òmnium denuncia que, durant tot el procés judicial, les famílies i el model d'escola en català han estat desprotegits davant un tribunal que considera que actua com un activista contra la llengua i que no dubta a saltar-se les lleis aprovades al parlament amb la finalitat d'eliminar la immersió lingüística. Per primera vegada un recurs d'empara presentat per les famílies arribarà al TC.

Antich ha alertat que el TSJC feia servir casos com el de Canet de Mar per establir un precedent que pretenia generalitzar a tot el sistema educatiu. A més, ha criticat durament la intromissió judicial en la política educativa i lingüística: "No acceptem que un jutge, que no ha estat escollit per ningú, tingui la legitimitat de desmantellar un model d'escola que compta amb el suport de la comunitat educativa, la immensa majoria de la societat i el suport del 85% del Parlament de Catalunya. L'educació no és una cosa de jutges."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada