dimecres, 18 de setembre del 2024

EL DILLUNS 30 DE SETEMBRE ESMORZAR POPULAR PER PARAR EL DESALLOTJAMENT DE KAN KOLMO, A GIRONA

EL DILLUNS 30 DE SETEMBRE ESMORZAR POPULAR PER PARAR EL DESALLOTJAMENT DE KAN KOLMO, A GIRONA

21 de setembre: Mercat d'Intercanvi

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès) 18/09/2024.- El dilluns 30 de setembre pretenen que s'abandoni el centre social autogestionat Kan Kolmo, al carrer del Carme núm. 41 de la ciutat de Girona, el que és un espai autònom, comú, assembleari, compromès i sobretot lliure, per totes les persones que entenen que aquesta no és la millor de les societats. Que una societat que es basa en les desigualtats i en la por no és una societat sana, i és per això que okupen, per demostrar que viure d'una altra manera no és una utopia. S'organitzen assembleariament, promovent l'horitzontalitat i el trencament de jerarquies. Construint espais més segurs, transfeministes i antifeixistes, fent front al model patriarcal, racista i especista.

Declaren que Kan Kolmo és un lloc de trobada per molts col·lectius de la ciutat de Girona. S'hi han promogut activitats d'oci autogestionat, així com diversitat de tallers, jornades, xerrades, cine fòrums... espais per pensar, per repensar-nos el món, i on hem après a escoltar-nos i a dialogar entre la gent aplegada.

Continuaran donant vida al centre social i a la ciutat de Girona fins a l'últim moment. Per això, ens conviden a seguir-nos en aquelles activitats que es faran, a sentir-nos l'espai propi i a poder-lo habitar de totes les maneres possibles. Si tenim propostes, endavant! Omplim-lo de força, lluita, alegria, somnis i aliances.

El monstre no en té prou amb dominar el món, no vol permetre que altres formes de vida siguin possibles i aquí sempre ens hi enfrontarem, no demanarem permís per ser lliures.

Agraïm la difusió del que està succeint per tal que arribi tan lluny com sigui possible.

Ens conviden a seguir-los al seu canal de difusió a telegram: [https://t.me/KanKolmo].

Fan una crida a formar part de la resistència el dia 30 de setembre per tal d'evitar el desallotjament. Hi haurà un esmorzar popular.

Han estat 15 anys de lluita, de totes nosaltres depèn que en siguin més.

Ordre de desallotjament de Kan Kolmo de Girona

Llegim al Diari de Girona que la gent de Kan Kolmo de Girona haurien de marxar abans del dia 30. Aquest és límit fixat abans de procedir a fer-los fora si no han marxat abans. El cas arrenca fa quinze anys quan el febrer de l'any 2009 un col·lectiu va ocupar el primer dels edificis al número 41 del carrer del Carme, a prop de la plaça Catalunya. L'edifici era antigament una fàbrica de taps de suro que es va tancar a principis dels anys setanta. Els propietaris van fer una denúncia penal però els càrrecs per l'ocupació de l'immoble i ús fraudulent de la xarxa elèctrica es van retirar el 2013. L'advocat, Benet Salellas, va argumentar que en el moment de l'ocupació l'edifici estava completament abandonat, cosa que invalidava una intervenció penal. Posteriorment, es va ocupar tot el bloc del costat, al número 39 del mateix carrer. Tots el locals dels baixos comercials. La propietat va insistir per la via civil i va acabar guanyant, en un judici celebrat l'any 2018. Es van fer recursos i el cas va arribar a l'Audiència que ha mantingut que les i els ocupes han de marxar o seran desallotjats. El defensor del col·lectiu ha demanat la suspensió del desallotjament en considerar que hi ha possibles casos de vulnerabilitat però el Jutjat encara no ha respost a la petició.

S'han organitzat diferents activitats en defensa de Kan Kolmo i han fet una crida a parar el desallotjament el matí del dilluns 30 de setembre.

21 de setembre: Mercat d'Intercanvi

El dissabte 21 de setembre a Kan Kolmo li donen una volta a l'economia circular amb un Mercat d'Intercanvi des de les 16:00h.

Llibres, plantes, roba, eines... porta tot allò que no utilitzes i emporta't el que necessites.

Musiqueta de la mà de Dj Errcorr, que farà ballar amb folk-fusió i músiques alternatives.

A les 20:00, des d'Argentina venen Las Carmelitas Clown presenten la seva obra Travesia. Humor - poesia - música en viu i denúncia engloben aquest viatge que ens deixa pensant en la profunditat dels textos d'en Federico García Lorca com ressonen avui en dia amb la violència d'aquest sistema assassí.

Des d'Argentina Las Carmelitas Clown emprenen la seva primera gira transoceànica celebrant que fan 10 anys com a grupalitat autogestiva independent dissident sexual. La seva obra Travesía Reciclada és un homenatge a Federico García Lorca, on utilitzen els seus recursos de pallasses travestis per a interpretar fragments de Yerma i Bodas de sangre. Humor – poesia - música en viu i denúncia engloben aquest viatge que ens deixa pensant en la profunditat dels textos d'en Federico com ressonen avui en dia amb la violència d'aquest sistema assassí. Emociona convidar-vos a l'estrena d'aquesta obra a la nostra ciutat a Kan Kolmo el dissabte 21 de setembre a les 20 hores.

Des de les 16 hores hi haurà un mercat d'intercanvi dins del centre social. I a les 21;30h acabarà amb musiqueta electrònica i folk de l'Europa de l'Est.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada