diumenge, 25 d’agost del 2024

Tossa de Mar ha hagut de tancar la platja d’Es Codolar per una incidència a la depuradora, que hi aboca aigua contaminada

Tossa de Mar ha hagut de tancar la platja d'Es Codolar per una incidència a la depuradora, que hi aboca aigua contaminada

Segons fonts municipals, la fuita s'ha detectat després que un dels transformadors d'Endesa que subministra electricitat al municipi s'incendiés

L'ACA desaconsella el bany a la cala d'Es Codolar de Tossa durant dos dies

Desactivada la prealerta del pla especial d'emergències per contaminació d'aigües marines

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Tossa de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 25/08/2024.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'Ajuntament de Tossa de Mar va haver ahir de tancar la platja d'Es Codolar per un incidència a la depuradora que hi aboca aigua contaminada. Segons informen fonts municipals, la fuita es va detectar ahir dissabte al matí després que un dels transformadors d'Endesa que subministra electricitat al municipi s'incendiés. Arran de la incidència s'ha vist afectat el sistema de sanejament i el funcionament de la depuradora, que connecta amb el mar pel sobreeixidor. Endesa portà un camió que subministra electricitat de forma provisional per tal d'arreglar la situació. L'afectació també va impactar en el subministrament elèctric del nucli antic del municipi, on la majoria de restaurants van haver de tancar.

Al voltant de dos quarts de dotze del matí es va activar el cos de Bombers, que va anar fins al carrer del Portal per treure la corrent del transformador, un acció que va provocar que el foc s'apagués sol.

En un primer moment els efectius havien demanat a la gent que no marxés de la platja, i un cop es va poder assegurar la seva sortida, els hi van donar permís per moure's de la zona.

Protecció Civil havia activat el pla especial d'emergències per contaminació de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT) i havia recordat a través de les xarxes que estava prohibit el bany en aquesta platja per mala qualitat de l'aigua.

L'ACA desaconsella el bany a la cala d'Es Codolar de Tossa durant dos dies

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) recomana no permetre el bany a la platja d'Es Codolar de Tossa de Mar les següents 24-48 hores. Tot plegat després que ahir dissabte una incidència a la depuradora hi aboqués aigua contaminada, malgrat tot, l'Ajuntament a l'ACA no ha fet cas i ha reobert la platja.

La fuita es va detectar a primera hora del matí, després que un dels transformadors d'Endesa que subministra electricitat al municipi s'incendiés. L'afectació també va impactar en el subministrament elèctric del nucli antic del municipi, on la majoria de restaurants van tancar.

Ara mateix l'estació de bombament ja funciona amb grup electrogen. Protecció Civil ha desactivat el pla especial d'emergències per contaminació de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT).

L'incendi d'un transformador d'Endesa va deixar sense llum 100 abonats i va afectar també la depuradora, que va deixar de funcionar i les aigües residuals van anar a parar a la zona de platges

Segons TV3, Tossa de Mar ha reobert aquest diumenge a mig matí la platja d'Es Codolar, tot i que amb bandera groga, després que ahir dissabte es tanqués al bany arran d'una incidència a la depuradora que va provocar el vessament d'aigua contaminada al mar.

L'origen del problema va ser l'incendi que s'havia registrat al migdia en un dels transformadors d'Endesa que subministra electricitat al municipi i que va afectar 100 abonats, entre els quals la planta de tractament d'aigua.

La manca de corrent elèctric va fer que les tres bombes que fan pujar l'aigua a la planta deixessin de funcionar, i les aigües residuals van anar a parar a la zona de platges.

Una vintena de restaurants afectats

A més, l'avaria elèctrica va tenir especial incidència al recinte emmurallat i va afectar també 20 restaurants del centre del poble. Molts van haver de tancar.

A les vuit del matí d'aquest diumenge s'ha acabat de reparar el transformador incendiat i el subministrament elèctric s'ha reprès amb normalitat. Dissabte es va recuperar de manera provisional, amb dos grups electrògens a la platja i un cablejat fins al poble a partir de les onze de la nit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada