diumenge, 25 d’agost del 2024

Acte festiu i reivindicatiu a Girona per defensar el parc Jordi Vilamitjana

Acte festiu i reivindicatiu a Girona per defensar el parc Jordi Vilamitjana

Nova mobilització veïnal per defensar la zona verda del parc Jordi Vilamitjana

Desenes de veïnes i veïns dels barris de Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís es concentren per reclamar que no s'hi urbanitzi, com preveu la reordenació del sector on s'ha de construir el Campus de Salut

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 25/08/2024.- Llegim al Diari de Girona que desenes de veïnes i veïns dels barris de Santa Eugènia de Ter, Can Gibert del Pla i Sant Narcís s'han concentrat aquest dissabte a la tarda al parc Jordi Vilamitjana de Girona per reclamar que aquest espai es mantingui com a zona verda i no s'hi urbanitzi. Música en directe i exhibicions de freestyle, skate o rollers a les pistes de l'skatepark van amenitzar la mobilització, amb què l'Assemblea d'Entitats en Defensa del Parc Jordi Vilamitjana volia posar de manifest la diversitat d'usos lúdics i esportius que es desenvolupen actualment en aquest espai i que ara veuen perillar per una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana. S'hi podien veure pancartes com «el parc no es toca» o «volem natural, no més edificis». En un punt del parc s'explicava el projecte que podria afectar el parc i es recollien signatures per intentar evitar-ho.

Al juny, l'Ajuntament va aprovar aquesta modificació que preveu que s'hi aixequi un edifici de set pisos i 347 habitatges amb l'objectiu de «reordenar» el sector on s'ha de construir el futur Campus de Salut i el nou hospital Josep Trueta,

Fns ara, l'espai del parc estava definit com a zona verda, però després de la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana passarà a ser zona residencial, amb 150 habitatges de protecció oficial.

L'Assemblea d'Entitats en Defensa del Parc defensa la necessitat del nou Josep Trueta, s'oposa a la desaparició de l'actual parc Jordi Vilamitjana, ja que els veïns consideren que es un espai verd «consolidat» i «molt utilitzat». A més, les entitats consideren que amb l'arribada dels veïns del nou bloc de pisos que s'hi vol construir, creixerà encara més la densitat de població d'una zona de la ciutat on ja hi ha molta pressió demogràfica.

La protesta d'ahir és un pas més en la mobilització que es va iniciar el passat 23 de juliol, quan uns 400 veïnes i veïns de la zona es van manifestar des de Can Ninetes, al barri de Santa Eugènia de Ter, fins l'ajuntament per acompanyar els representants de l'Assemblea d'Entitats en Defensa del Parc Jordi Vilamitjana. Un cop a la plaça del Vi, membres de l'entitat veïnal es van reunir amb els dos regidors de barri, Sergi Font (Santa Eugènia de Ter) i Amy Sabaly (Can Gibert), i van entregar al consistori les al·legacions contra la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Girona n. 83, referent al Campus de Salut i que afectaria aquest parc.

Acte festiu i reivindicatiu per defensar el parc Jordi Vilamitjana de Girona

Les entitats veïnals havien convocat el dissabte una jornada amb música en directe i exhibicions per oposar-se a la urbanització d'aquest espai. El parc Jordi Vilamitjana de Girona fou l'escenari ahir dissabte 24 d'agost, a partir de les set de la tarda, d'un esdeveniment festiu i reivindicatiu emmarcat en la mobilització veïnal per oposar-se a la desaparició d'aquest espai i la seva substitució per un espai urbanitzable. La programació va incloure música en directe, hip-hop i rap, amb torn de micro lliure pels artistes que es vulguin sumar a l'esdeveniment i les actuacions de Kaler, Macro y Supra i Deejay Juampi. Aquests moments musicals alternaren amb exhibicions de Freestyle, skate, Bmx, rollers i scooter a les pistes de l'skatepark: en la categoria BMX intervindran Óscar Mendoza (Omendozas), Gastòn Pérez (Gastonperezz96) i Mateo Castro (Mateoc_09); entre els Rollers Marcelo Esteban (Marcelo_3steban), jutge a la federació espanyola de patinatge i en la modalitat de skate, David Casals (Ticu_2004), entre altres i a més d'exhibició de scooter.

També hi havia servei de bar amb la recaptació en benefici de la mobilització.

Amb aquest esdeveniment públic i festiu, que també va comptar amb una presentació de la campanya en curs, l'Assemblea d'Entitats en Defensa del parc Jordi Vilamitjana volia posar de manifest la diversitat d'usos lúdics i esportius que es desenvolupen al parc, i feia un nou pas en la mobilització social que es va iniciar el passat 23 de juliol: aquell dia prop de 400 persones dels barris de Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís es van manifestar fins l'ajuntament de Girona per acompanyar les i els representants de l'Assemblea d'Entitats en Defensa del Parc Jordi Vilamitjana, que van entregar al consistori les al·legacions contra la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Girona n. 83, referent al nou campus de Salut Josep Trueta i que afectaria aquest parc.

La mobilització, tot i que defensa la necessitat del nou hospital Trueta, s'oposa a la desaparició de l'actual parc Jordi Vilamitjana, que seria substituït per un bloc de set plantes amb 347 habitatges.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada