dimecres, 24 de juliol del 2024

Malestar dels centres educatius amb el Departament

Malestar dels centres educatius amb el Departament

Sindicats i direccions dels centres educatius es mostren molt disgustats amb el Departament d'Educació de la Generalitat perquè encara no s'ha publicat el decret de plantilles de cada centre

En el cas de l'Escala, més de la meitat de les places de l'Escola Empúries i un terç de l'Institut El Pedró encara no se sap qui les ocuparà

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter/Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 24/07/2024.- Segons Canal 10 Empordà, tot i fer setmanes de l'inici de les vacances escolars, el Departament d'Educació de la Generalitat continua ocupant primeres pàgines de l'actualitat per l'endarreriment en les adjudicacions de places de mestres i professors de centres públics. Els equips directius marxaran de vacances sense haver fet la planificació horària del curs 24/25 perquè el departament no ha publicat el decret de plantilles definitives de cada centre.

Això, en el cas de l'Escala genera especial angoixa a l'Escola Empúries, on més de la meitat de la plantilla són places provisionals o interines. Bona part d'aquestes s'entreveu que seran ocupades pel mateix professional que el curs passat, tot i que a hores d'ara no es pugui assegurar. L'Escola Empúries té una plantilla de 41,5 mestres, dels quals 26 son places provisionals. Un problema que no afecta a l'Escola l'Esculapi, on 17 dels 20 mestres ocupen plaça definitiva i només tres son places provisionals. Qui també ho viu amb malestar és l'equip directiu de l'Institut El Pedró, on més d'un terç de la plantilla és amb plaça provisional. Es calcula que 20 dels 62 professores i professors que treballaran al centre el curs vinent seran cares noves.

Des del sindicat USTEC-STES, majoritari al sector, la situació és provocada sobretot per dos motius. Tant és així que acusen el Departament de no tenir capacitat organitzativa. En aquest sentit, consideren que per a resoldre el problema, el primer que caldria és canviar la mentalitat subjectiva del Departament, derogar el decret de plantilles actual i implementar el decret d'educació inclusiva.

Amb tot plegat, el curs vinent començarà a trompicons i no es descarta que el malestar del sector desemboqui en noves convocatòries d'aturades.

El curs 24/25 comença el dilluns 9 de setembre a primària i el 12 a secundària.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada