dimecres, 31 de juliol del 2024

Avui manifestants s’oposen a la investidura d’Illa davant la seu central d’ERC com també ahir a les locals de Granollers i Vic

Avui manifestants s'oposen a la investidura d'Illa davant la seu central d'ERC com també ahir a les locals de Granollers i Vic

Els CDR demanen a la militància d'ERC que voti que no per no haver de "carregar la culpa d'haver lliurat el país a l'espanyolisme del 155"

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona)  31/07/2024.- Llegim a VilaWeb que una manifestació convocada pels CDR ha protestat davant la seu central a Barcelona d'ERC contra el pre-acord d'aquesta formació amb el PSC per a investir Salvador Illa president de la Generalitat. En la concentració hi ha hagut crits de "Illa no" i han enganxat cartells en contra de l'acord. Ahir es van fer manifestacions davant seus locals d'ERC en ciutats com ara Granollers i Vic. Sobre això, el compte dels CDR Catalunya, tot convocant a la concentració, es dirigia a la militància del partit: "Militants d'ERC, la vostra decisió serà històrica per a la independència de Catalunya. Si no sacrifiqueu l'interès de partit, carregareu la culpa d'haver lliurat el país a l'espanyolisme del 155. Pel no a Illa i el 155."

Un conseller nacional d'ERC ha presentat una queixa a la comissió de garanties del partit contra la pregunta que es farà a la consulta sobre l'acord d'investidura. Joan Puig ha registrat un escrit de queixa per impugnar la pregunta i reformular-la. Concretament, demana que incloguin a la frase el nom del candidat a la investidura, Salvador Illa.

Ara per ara, els republicans tenen previst de demanar als militants si estan d'acord que ERC "voti a favor de la investidura del candidat socialista a canvi de la sobirania fiscal, la promoció i protecció de la llengua catalana, la Convenció Nacional per a la resolució del conflicte polític i la resta de mesures acordades".

Segons Puig, s'hi hauria d'explicitar que el candidat a la presidència serà Illa i recorda que va ser un dels responsables del 155. A més, creu que la frase hauria de ser clara i concisa i demana que no s'hi inclogui el contingut del pacte, que qualifica de supòsits, i que la pregunta es limiti a dir que les contrapartides per a la investidura serien segons l'acord signat. "Les coses ben fetes i la democràcia per damunt de tot. Pregunta trampa i he decidit impugnar-la", ha piulat Puig.

Abans-d'ahir mateix al vespre van aflorar diferents veus de militants del partit en contra de l'acord. Entre elles, la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de l'Escala, Etna Estrems, que ahir al matí, davant els micròfons de Ràdio l'Escala i Canal 10 Empordà, ha reiterat que no veu cap avantatge en fer president Salvador Ïlla. Etna Estrems no creu que els punts pactats en el preacord puguin complir-se. Per a Etna Estrems, aquest acord no aconseguirà més que desmobilitzar encara més la militància i la massa de votants d'ERC de cara a unes futures eleccions. Son uns posicionaments que Etna Estrems ha expressat a títol personal. I és que, tot i haver-ne parlat amb part de la militància local de l'Escala, no s'ha fet cap reunió formal per acostar posicions, segons Canal 10 Empordà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada