dijous, 25 d’abril del 2024

Primer de Maig: manifestació a Girona a les 18:00h des de l’Estació Jove de la ciutat

Primer de Maig: manifestació a Girona a les 18:00h des de l'Estació Jove de la ciutat

Per un 1 de Maig Anticapitalista, Internacionalista i de Resistència

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès) 25/04/2024.- Primer de Maig: manifestació a Girona a les 18:00h des de l'Estació Jove de la ciutat. Entre diverses organitzacions i col·lectius, com l'Ateneu Popular Salvadora Catà, convoca la CGT Girona amb els lemes: anarcosindicalisme davant la precarietat i la misèria, prou explotació, estabilitat laboral, conciliació familiar, fora sinistralitat, sous dignes, stop segregació!!!

[https://twitter.com/cgtgirona/status/1779920813723984261/photo/3].

Manifest de CGT Primer de Maig de 2024

L'origen de l'1 de maig com a diada dels treballadors es remunta a 1886 a Xicago, on dotzenes de milers d'obrers es declararen en vaga, exigint la jornada de vuit hores. A les protestes la policia va assassinar a sis obrers i 31 van ser considerats responsables de la violència. Només vuit van ser condemnats, tres penats amb presó i cinc foren destinats a morir a la forca. L'execució dels cinc innocents pel simple fet de ser activistes obrers i anarquistes, es convertí en un crit de resistència sindical arreu d'Amèrica i Europa "Els màrtirs". Fruit de l'impacte dels fets de Xicago, abans d'acabar l'any diversos sectors de la patronal acceptaren la jornada de vuit hores. Segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (idescat), la taxa de risc de pobresa o exclusió social era del 24,4% l'any 2023.

Resulta preocupant que la població de menys de 16 anys presenti una taxa més elevada (33,1%). Segons la composició de la llar, la taxa de les llars amb fills dependents va augmentar i se situa en el 28,6%. Pel que fa als indicadors del nivell de privació de les llars, un 36,1% de la població va declarar no tenir la capacitat de fer-se càrrec de despeses

imprevistes, i la població que va declarar no poder mantenir la llar a una temperatura adequada és del 20%. L'any 2023, el llindar de risc de pobresa va augmentar un 6,1% i la taxa de risc de pobresa abans de tot tipus de transferències socials és del 40,2%.

Denunciem un mercat laboral que es caracteritza per:

- La temporalitat

- Sous que no augmenten conforme s'incrementa el cost de la vida

- L'explotació i la precarietat La desigualtat i segregació segons sexe i ètnia

- La sinistralitat (construcció)

- La manca de conciliació familiar

- L'economia submergida (informal) i les traballadores i treballadors sense contracte

de treball, on les precàries condicions laborals s'agreugen.

Exigim mesures que fomentin:

- L'estabilitat L'equiparació salarial segons el cost de la vida

- Millors condicions laborals que lluiten contra l'explotació

- Igualtat en l'accés i condicions al mercat laboral segons sexe i ètnia

- Prevenció de riscos laborals

- Conciliació familiar

- La lluita contra l'economia submergida, cap persona sense contracte o permís de

treball.

A més a més, per a lluitar contra la pobresa és imprescindible tenir serveis públics de

qualitat, suficients i universals per a tota la població. Finalment, fem una crida a la solidaritat

internacionalista:

La fi del genocidi a Palestina, el trencament de relacions i sancions per a Israel i l'atur de

venda d'armes.

Condicions de vida dignes per a la classe treballadora del Senegal i la llibertat dels presos

polítics.

Visca la lluita de la classe obrera!!!

El Secretariat Permanent de la CGT de Girona s'anima a participar a la manifestació

Un any més aquest 1 de Maig des de la CGT de Girona sortirem als carrers per reivindicar condicions de treball i salarials dignes pel conjunt dels i de les  treballadors/es de les comarques gironines. Aquest any sortirem, a les 18:00h, des de l'Estació Jove de Girona (carrer Santa Eugènia núm. 17) on coincidirem amb la resta de col·lectius i entitats de la ciutat de Girona.

Des del Secretariat Permanent de la CGT de Girona animem a totes les persones afiliades i seccions sindicals a participar.

La Taula Sindical de Catalunya per un 1 de Maig Anticapitalista, Internacionalista i de Resistència

Aquest primer de maig, dia de la classe treballadora, en mig d'una nova espiral de crisi capitalista, en mig d'un ambient pre-bèlic i d'aprofundiment de la precarietat de la classe treballadora, on cada dia més persones són abocades a la pobresa, volem alçar-nos i dir prou.

Prou a uns salaris congelats, a una classe treballadora cada dia més empobrida per la inflació i l'augment dels preus. Mentre les multinacionals i les empreses cada any baten rècords de beneficis i acumulen més poder i diners. Diem prou a uns serveis públics cada dia més retallats, mentre els pressupostos en seguretat i defensa augmenten insultantment.

Com a Taula Sindical de Catalunya tornem a omplir els carrers de Barcelona en un 1 de Maig, radicalment anticapitalista, internacionalista i de resistència envers un sistema caduc que ens empeny a l'abisme.

Volem manifestar que les nostres reivindicacions, laborals i socials, continuen avui dia més vigents que mai i sabem que la lluita i la mobilització de la classe obrera és l'única que pot aconseguir aquestes fites. Aquesta lluita i aquesta mobilització ha de ser capaç d'aconseguir:

La defensa del poder adquisitiu de pensions, salaris i la garantia dels subministraments bàsics de les llars.

La defensa de les pensions públiques i en contra dels plans de pensions privats i d'empreses.

La defensa dels serveis públics i la internalització o municipalització de tots els serveis públics 100% externalitzats.

La defensa del dret a l'habitatge.

La defensa de la igualtat real i efectiva en els centres de treball i la lluita feminista com a lluita de classes.

Prou a l'explotació laboral de centenars de milers d'immigrants obligats a treballar sense papers, com les treballadores de la llar i les cures, exemple de tantes feines de l'economia submergida, que repercuteix en la davallada general del preu de la mà d'obra. Diem prou a la política de la UE plasmada en el Pacte Europeu sobre Migració i Asil, PEMA, responsable de milers de morts d'éssers humans a mars i fronteres.

La fi de la repressió contra els moviments socials, polític i obrer.

Reclamem la llibertat de totes les persones que estan sent represaliades.

Reclamem la derogació de la ridícula reforma laboral pactada entre CCOO i UGT i les patronals.

Reclamem polítiques mediambientals que permetin lluitar contra l'emergència climàtica i la sequera i apostem per un país lluny dels macroprojectes insostenibles per al territori com els Jocs Olímpics d'hivern, Hard Rock, Copa Amèrica, entre altres.

Exigim la retirada d'Espanya de l'OTAN i les bases militars dels Estats Units en territori espanyol per servir als seus interessos bel·licistes, polítics i econòmics i els dels seus aliats que ens acosten, cada vegada més, a una confrontació a escala mundial.

La situació geopolítica actual, dictada pel capitalisme bel·licista i feixista, on es destinen cada vegada més part dels pressupostos dels estats a fer créixer exèrcits i empreses armamentístiques. El genocidi a Palestina i la guerra d'Ucraïna són un clar exemple de com el capitalisme ara té en la por una nova forma d'ingressos i repressió vers a qui ens oposem a la societat de la indústria de la guerra i creiem en la pau entre pobles.

Destinar recursos, materials i econòmics, a exèrcits i empreses de la indústria militar és ara l'excusa dels governs per no complir amb les demanades de la classe treballadora i per crear una crisi global que paguem i pagarem per molts anys.

La classe obrera som els únics que podem aturar el feixisme bel·licista que dona suport i nodreix els estats, emparats per les grans corporacions que fan negoci amb la guerra.

El feixisme i el bel·licisme no neixen així en una nit. Han estat els patrons i les grans corporacions qui els han pagat i qui guanyen cada dia més. Tal com el feixisme va crear les guerres del segle XX com la Guerra Civil, les dues guerres mundials, el conflicte de Vietnam, el centreamericà i l'africà fins a arribar a la guerra d'Ucraïna, ara el sionisme crea el genocidi del poble palestí i té al punt de mira tot Orient Pròxim en la seva visió de les guerres com a negoci. Qui va pagar llavors? Qui paga ara? I Qui pagarà demà? El proletariat, la pagesia, la classe obrera, nostres són els morts i seus, els guanys!!!!

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA I DEL POBLE PALESTI !!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada