dimecres, 24 d’abril del 2024

Manifestació el 1er de Maig contra la massificació turística a Girona

Manifestació el 1er de Maig contra la massificació turística a Girona

L'Ateneu Popular Salvadora Catà afirma que Girona "ha arribat al seu límit" i que "cal aturar la proliferació d'apartaments turístics i de negocis destinats al turisme ciclista"

Es preveu sortir la tarda del 1er de Maig i remarquen que Guanyem Girona ha fet una regulació d'apartaments turístics "manifestament insuficient"

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès) 24/04/2024.- Llegim al Diari de Girona que l'Ateneu Popular Salvadora Catà ha convocat una protesta "contra la massificació turística a Girona" en el marc de les mobilitzacions del 1er de Maig. En un escrit que s'ha difós a través de les xarxes socials, l'Ateneu Popular gironí afirma que la ciutat de Girona "ha arribat al seu límit" i que "cal aturar la proliferació d'apartaments turístics i de negocis destinats al turisme ciclista".

Fonts de l'Ateneu Popular consideren que la regulació d'apartaments turístics impulsada per Guanyem Girona és "manifestament insuficient" i que "el procés de gentrificació del Barri Vell continua expulsant les veïnes cap a altres zones de la ciutat".

L'Ateneu Popular també denuncia que cada vegada "tanquen més comerços tradicionals i de primera necessitat mentre proliferen negocis destinats al turisme ciclista".

Des de l'Ateneu Popular consideren que cal una actuació molt més contundent per limitar els efectes del turisme i per garantir el dret a l'habitatge a la ciutat. Segons l'Ateneu Popular, la millor manera de frenar el procés de gentrificació és "promoure una resistència activa davant la pressió immobiliària". L'Ateneu Popular posa l'exemple del seu propi contracte de lloguer, que una entitat bancària "pretenia incrementar fins als 2.700 euros mensuals i que finalment s'ha renovat en les mateixes condicions gràcies a la pressió social".

L'Ateneu Popular considera que l'economia del país no pot seguir depenent d'un sector molt contaminant i que consumeix recursos essencials i critica el tracte de favor que rep la indústria en plena crisi climàtica.

La manifestació del 1r de Maig sortirà de l'Estació Jove, a les sis de la tarda, està organitzada per una desena d'entitats socials i sindicats. També s'hi ha sumat l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell. L'Ateneu Popular anima a participar-hi amb vestuari negre per "enterrar una ciutat que s'ha rendit davant la indústria turística i immobiliària".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada