diumenge, 14 d’abril del 2024

El Jutjat cita a declarar els quatre persones denunciades pels Mossos durant la protesta contra Felip VI a Caldes de Malavella

El Jutjat cita a declarar els quatre persones denunciades pels Mossos durant la protesta contra Felip VI a Caldes de Malavella

La Coordinadora Antimonàrquica ha convocat un acte de suport a les portes dels jutjats de Santa Coloma de Farners el dimecres 24 d'abril -el dia de les declaracions- per reclamar la seva absolució

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Caldes de Malavella (Plana de la Selva, la Selva) 14/04/2024.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el Jutjat de Santa Coloma de Farners ha citat a declarar els quatre manifestants denunciats pels Mossos durant la protesta contra Felip VI a Caldes de Malavella. La protesta va ser el 5 de juliol, quan la família reial espanyola va assistir a l'entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona (FPdGi). Les quatre persones denunciades, que havien pres part en una manifestació de protesta, van aconseguir entrar dins el Resort Camiral Golf & Wellness, on hi ha l'hotel que acollia l'acte.

Se'ls va denunciar pels delictes de desobediència i contra la seguretat del trànsit. La Coordinadora Antimonàrquica ha convocat un acte de suport a les portes dels jutjats el 24 d'abril -el dia de les declaracions- per reclamar l'absolució d'aquestes persones denunciades. Els Mossos les van denunciar durant l'última visita del rei Felip VI a les comarques gironines. Va ser el 5 de juliol de l'any passat, quan el monarca espanyol i la infanta Elionor van presidir l'entrega dels Premis FPdGi, que es van celebrar a l'Hotel Camiral del complex de Caldes de Malavella.

Per protestar contra la presència del Borbó, unes 300 persones es van concentrar a l'entrada de Caldes de Malavella -a uns 4 quilòmetres de l'hotel- perquè a la zona hi havia un fort dispositiu de seguretat. Des d'aquí, les i els manifestants es van dividir; unes de les persones van continuar per la carretera i les altres van anar camp a través.

Dins aquest darrer grup hi havia les quatre persones denunciades que, després de creuar l'autovia A-2, van aconseguir saltar la tanca del resort de luxe. Els Mossos d'Esquadra els van interceptar poc després, quan encara es trobaven lluny de l'hotel on s'entregaven els premis.

Els Mossos van denunciar tots quatre pels delictes de desobediència i contra la seguretat del trànsit -perquè van creuar l'autovia-. Ara, el jutjat de Santa Coloma de Farners que porta la causa els ha citat a declarar el dimecres 24 d'abril.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada