divendres, 18 d’agost del 2023

Pep Guardiola i Lluís Llach alcen la veu pels atemptats del 17-A

Pep Guardiola i Lluís Llach alcen la veu pels atemptats del 17-A 

L'entrenador i el cantant han llençat dos tuits molt durs 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripollès, comtat d'Osona) 18/08/2023.- Llegim a TOTBARCELONA.CAT que l'entrenador català i exjugador Pep Guardiola ha mostrat el seu enuig per la inacció política de l'Estat espanyol i el Govern de la Generalitat en l'aclariment del 17-A. L'entrenador de futbol del Manchester City ha escrit un tuit molt dur amb la classe política en l'aniversari del 17-A: "Fins quan més hem d'esperar per saber del cert què va passar el 17-A? Estat espanyol-Generalitat, volem saber la veritat. Esteu aquí per això. Vergonya. Això és el que sento." Guardiola també ha volgut tenir un record per les víctimes i les seves famílies: "A totes les víctimes i familiars, dir-vos que no passa ni un dia que no pensi en vosaltres". 

Qui també ha alçat la veu a Twitter ha sigut Lluís Llach. El cantautor empordanès ha assenyalat directament a l'Estat espanyol i l'ha acusat de ser l'instigador d'un assassinat per evitar el referèndum de l'1-O: "És la meva convicció personal, en definitiva, el 17 d'agost es recolzava un assassinat des de l'estat per poder declarar el nivell 5 d'alarma social (estàvem en el 4). El nivell 5 implica l'Exèrcit al carrer i era la manera d'acabar amb el referèndum". Llach assegura que només el temps podrà aclarir els fets que van passar el 17 d'agost de 2017: "Que se'ls hi escapés de les mans o no, ja se sabrà amb els anys. Assassinat d'Estat. Sí. I ningú em traurà d'aquí." 

Acte davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona 

La plataforma Exigim Responsabilitats ahir va aplegat a més de 300 persones davant la seu de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona que reclamaven l'esclariment de l'origen dels atemptats de Barcelona i Cambrils el 17 d'agost de 2017. La plataforma entén que de forma activa, o passiva, l'Estat espanyol va ser responsable dels atemptats en els quals van morir 16 persones i desenes van resultar ferides. L'actor Manel Barceló va llegir el manifest de la plataforma convocant de la protesta. 

Llegim a VilaWeb que Junts ha pactat amb el PSOE l'obertura d'una comissió d'investigació al Congrés espanyol, on fins ara s'havia vetat. "Hi ha molts interrogants a resoldre encara i Junts vol arribar fins al final. Cal aclarir la vinculació del CNI amb l'imam Es-Satti, si els aparells de l'estat tenien informació sobre l'atemptat i cal aclarir per què no es van poder evitar", diu el comunicat, que precisa que l'acord inclou que no hi haurà vet de compareixences de gent que hi tingui a veure o pugui aportar informació sobre els fets del 17-A. 

És poc habitual que Guardiola faci servir aquest compte per fer valoracions així, i sovint el reserva per missatges relacionats amb l'actualitat del Manchester City i patrocinis diversos. Ara, de tant en tant sí que el fa servir com una xarxa social personal per compartir els seus pensaments, sovint en català. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada