dimarts, 1 d’agost del 2023

Detingut a Platja d'Aro el líder dels Casuals, la facció més ultra del Barça

Detingut a Platja d'Aro el líder dels Casuals, la facció més ultra del Barça 

Ricardo Mateo estava en cerca i captura des del 9 de juny 

Els Casuals és considerada una de les organitzacions criminals més perilloses de Catalunya 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castell Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 01/08/2023.- Llegim al Diari de Girona que el 9 de juny passat els Mossos d'Esquadra van desplegar un important dispositiu contra la banda dels Casuals, el grup ultra del FC Barcelona nascut en el si dels Boixos Nois que fa dècades que s'ha convertit en una estructura de crim organitzat. Els investigadors de la policia autonòmica catalana, que han unit diverses indagacions guiades des d'unitats dispars, van practicar 25 detencions (12 van acabar a la presó) pels delictes de segrest, tinença d'armes, tràfic de drogues, extorsions, pertinença a organització criminal i homicidi. No obstant, no van poder localitzar el presumpte capitost de la trama, Ricardo Mateo, que fou detingut ahir dilluns a la tarda a Platja d'Aro, segons ha confirmat el cos policial. 

Segons l'atestat policial incorporat a la causa que tramita el Jutjat d'Instrucció número 12 de Barcelona, els Mossos, en col·laboració amb la policia espanyola, i després de mesos de vigilàncies i escoltes telefòniques, van arribar a la conclusió que l'organització dels Casuals FCB, que ja va ser desarticulada el 2010, s'havia tornat a regenerar després que els seus principals líders abandonessin la presó, fa dos o tres anys, i s'havia adaptat al boom cannàbic que es viu a l'Estat espanyol, i en concret al Principat de Catalunya, des del 2015. 

En l'atestat, els investigadors expressen: «Després del cop policial del 2010, l'organització criminal Casuals es va reestructurar de nou i, amb la finalització de la condemna de presó que tenia el seu líder, Ricardo Mateo, farà menys de dos anys, ha agafat força i ha evolucionat de manera important, i s'ha diversificat al lucratiu negoci del cultiu i tràfic de la marihuana». Per aquest motiu, l'operació lliurada contra aquest ressorgiment va ser batejada policialment amb el nom de Hydra, l'ésser mitològic de diversos caps que era capaç de regenerar-s'hi cada vegada que retallava un dels seus colls. 

Agrupació jerarquitzada 

Al llarg de la investigació, els Mossos afirmen haver pogut acreditar «de forma fefaent» que tots els investigats «formarien part d'una agrupació molt nombrosa de persones que, amb caràcter estable, persistent en el temps i una clara organització jerarquitzada amb un repartiment de funcions entre els seus membres, tenia una única finalitat: cometre delictes per lucrar-se i assegurar la supervivència de l'empresa criminal». Els seus màxims responsables, segons la policia autonòmica catalana, continuen sent «els que ja eren fa més de 10 anys» i «el seu lloc de reclutament també, el grup d'animació radical del FC Barcelona anomenat Boixos Nois». Sobre el delicte d'homicidi, el jutge vol aclarir quin grau de responsabilitat tenen els Casuals en dos assassinat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada