diumenge, 13 d’agost del 2023

Agredides i titllades de “maricons” tres persones a la sortida d’una festa LGTBI a Salt

Agredides i titllades de "maricons" tres persones a la sortida d'una festa LGTBI a Salt   

Tres persones activistes del moviment van resultar ferides i van haver de ser ateses a l'Hospital de Santa Caterina de Salt en un atac d'homòfoba 

L'atac es va produir la matinada de dissabte a l'exterior de la sala d'oci La Mirona, resultant amb tres de les persones activistes amb ferides 

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha registrat un increment del 600% de les mostres d'odi cap al col·lectiu LGTBI  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 13/08/2023.- Segons l'Agència Catalana de Notícies, l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha denunciat una agressió LGTBI-fòbica "brutal" que s'ha produït ahir de matinada, cap a dos quarts de set, a l'exterior de la sala de festes La Mirona de Salt (Gironès, comtat de Girona): Denunciem brutal episodi de violència LGTBIFÒBICA a Salt. Agredeixen a 3 activistes de l'@espailgtbigi que requereixen assistència sanitària. Treballem amb Mossos per detenir autors. Comuniquem fets a Ajuntaments Salt i Girona. Facilitem acusació particular. 7 incidències a 2023. Observatori Contra l'Homofòbia  

(HCO).  

Després d'una festa de temàtica LGTBI organitzada per l'espai Mar C Llop de Girona, un grup d'assistents s'havia congregat a la rodalia de la sala en el moment del tancament, poc abans de les 7.00. Ha estat aleshores quan dos nois joves visiblement beguts que passaven per allí han començat a increpar les i els assistents amb insults homòfobs i, tot seguit, s'han llançat a agredir-los físicament. Tres persones van resultar ferides i van haver de ser ateses a l'Hospital de Santa Caterina de Salt. Una de les víctimes va rebre un cop de puny i, per uns moments, ha perdut el coneixement, segons que han apuntat testimonis dels fets a l'Agència Catalana de Notícies. 

L'OCH ha denunciat l'agressió als Mossos d'Esquadra, que ha activat el protocol de delictes d'odi i ha obert una investigació per a identificar-ne els autors. L'organització demana col·laboració ciutadana per a trobar els dos agressors. 

L'atac es va produir la matinada de dissabte a l'exterior de la sala d'oci La Mirona, resultant amb tres activistes amb ferides 

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió homòfoba que es va produir la matinada de dissabte als voltants de la sala de concerts de La Mirona de Salt. Els fets haurien passat a quarts de set de la matinada, quan un grup de persones sortien d'una festa que havia organitzat l'Espai LGTBI Girona a la sala. Mentre estaven parlant a fora del local, dos homes d'entre 35 i 40 anys van començar a increpar una de les víctimes amb insults homòfobs, com ara "maricons". La resta de companys i companyes de la víctima dels insults va demanar respecte i que els deixessin en pau. Segons alguns testimonis amb qui ha pogut parlar l'Agència Catalana de Notícies, els agressors anaven visiblement beguts i van acabar agredint físicament a tres de les persones activistes LGTBI que hi havia. 

Algunes de les víctimes van ser Anna Tortosa, presidenta de la CU28, i Pau Gàlvez, president del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), qui va perdre el coneixement al rebre un cop de puny. Davant d'això, organitzadors de la festa i altres activistes van trucar els serveis d'emergències. Una ambulància va atendre les tres persones agredides en el lloc dels fets per després traslladar-los a l'Hospital Santa Caterina de Salt. Pau Gàlvez va romandre en observació, mentre que una altra de les víctimes va requerir punts de sutura i a una tercera li van tractar la dent trencada. Per altra banda, els Mossos d'Esquadra també es van desplaçar fins a l'exterior de La Mirona per parlar amb les i els testimonis i saber què havia passat. 

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha registrat un increment del 600% de les mostres d'odi cap al col·lectiu LGTBI  

L'ObservatoriContra l'Homofòbia (OCH), juntament amb l'Espai LGTBI, van fer públics els fets ahir dissabte a la tarda mentre les víctimes interposaven la corresponent denúncia davant els Mossos, que ja han iniciat les tasques per esbrinar qui van ser els agressors, fugits.  

D'altra banda, l'OCH va activar el seu protocol d'actuació, que inclou assessorament i advocats per a les víctimes, segons va declarar a El Periódico el president de l'organisme, Eugeni Rodríguez. 

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, va donar el seu suport a les víctimes a través de Twitter. Va anunciar que no permetrà que «l'odi continuï creixent als nostres carrers». L'Ajuntament de Salt també va donar el seu suport als activistes a través de les xarxes. 

Augment de la LGTBIfòbia 

L'Observatori Contra l'Homofòbia va registrar una trentena d'incidències per LGTBIfòbia el mes de juliol, més del doble de les que es van produir en el mateix mes de fa un any. El col·lectiu més afectat ha estat el d'homes homosexuals, amb el 50% del total. Amb tot, les persones transsexuals són les que han notat un increment més notable amb relació a l'any passat amb un augment del 200% de les discriminacions xifrades. Al seu torn, la lesbofòbia ha crescut un 50%. L'entitat denuncia l'increment alarmant de les mostres d'odi, que es disparen un 600%. 

A les comarques gironines, el percentatge d'incidències registrades ha perdut quasi tres punts respecte a l'any anterior. De totes maneres, però, encara continuen sent resultats significatius i unes xifres a tenir en compte, ja que enguany s'han produït gairebé una vintena d'agressions LGTBI-fòbiques a les comarques gironines. Amb tot, Barcelona continua liderant les dades amb el 74% dels actes discriminatoris denunciats. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada