dilluns, 31 de juliol del 2023

SOS Costa Brava reivindica cinc anys de lluita pel litoral amb un concert i un sopar a Torroella de Montgrí

SOS Costa Brava reivindica cinc anys de lluita pel litoral amb un concert i un sopar a Torroella de Montgrí 

L'entitat assegura que ha evitat la construcció de 15.000 nous habitatges a la Costa Brava 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 31/07/2023.- Llegim al Diari de Girona que l'entitat SOS Costa Brava va néixer el 4 d'agost del 2018 a Pals (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) com a plataforma, mitjançant la signatura d'un manifest de 13 punts per part d'una vintena d'associacions i col·lectius en defensa del territori, per tal d'aturar una nova onada d'urbanitzacions, equipaments turístics, carreteres de gran capacitat i instal·lacions portuàries a la Costa Brava. En 2021, SOS Costa Brava es va convertir en federació amb entitat jurídica pròpia, que avui conglomera un total de 25 entitats ecologistes, amb l'objectiu de defensar el territori de la Costa Brava, inclòs el medi marí, la biodiversitat, el paisatge, i el patrimoni cultural. 

Així doncs, SOS Costa Brava celebra així enguany el seu cinquè aniversari tot reivindicant haver «evitat la construcció de 15.000 nous habitatges», alhora que ha «canviat el rumb urbanístic del litoral gironí». Per tal de commemorar-ho, l'acte de celebració serà el proper divendres 4 d'agost a Torroella de Montgrí, al Museu de la Mediterrània.  

La vetllada arrencarà a les sis de la tarda amb un acte commemoratiu amb intervenció de l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, així com de membres de SOS Costa Brava. Serà a partir de les set de la tarda quan tindrà lloc un concert de Carolina Alabau i un sopar estiuenc al pati del Museu de la Mediterrània (pel qual es podrà fer un donatiu de 20 euros). Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia a través del web de SOS Costa Brava [https://soscostabrava.cat/]. 

L'associació proteccionista del territori litoral de l'Empordà i la Selva recorda que moltes de les entitats es van crear amb les primeres lluites ecologistes per salvar els aiguamolls de l'Empordà, la cala s'Alguer, la cala Morisca i molts altres indrets que sense la mobilització ciutadana d'aquests darrers anys ja no existirien. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada