divendres, 2 de juny del 2023

Desconnecten els serveis dels pisos ocupats per famílies d’un bloc de Girona

Desconnecten els serveis dels pisos ocupats per famílies d'un bloc de Girona 

Es tracta d'un edifici del barri de Sant Pau on hi viuen diverses famílies des fa temps 

Aquestes famílies han intentat aconseguir un lloguer social però els propietaris de l'immoble no hi han accedit 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 02/06/2023.- Llegim en l'edició d'aquest divendres del Diari de Girona que les ciutadanes i els ciutadans que ocupen un bloc de pisos del número 6 del carrer Universitat de Cervera del barri de Sant Pau de la ciutat de Girona es van trobar ahir amb la sorpresa d'una intervenció amb presència policial: els van tallar els serveis de subministrament bàsics com són l'aigua, la llum i el gas. Així ho denunciava una de les veïnes que viu en aquest edifici a Diari de Girona. 

Aquesta va descriure la situació de les persones que viuen en situació d'ocupació en aquest edifici. Va afirmar que tenen «necessitats socials» i són sobretot famílies amb fills menor d'edat. En total, segons ella, hi ha 18 habitatges ocupats en aquest edifici. 

També va denunciar que els responsables de l'edifici no els havien avisat que faria aquesta actuació i que els deixava indefensos. Al mateix temps va explicar que havien intentat aconseguir un lloguer social però que els propietaris de l'immoble no hi haurien accedit. 

Tècnics acompanyats de la Policia Municipal de Girona 

L'actuació dels tècnics dels serveis bàsics es va portar a terme amb el suport de la Policia Municipal de Girona que es va personar a la zona amb una furgoneta i diversos agents. Aquests es van encarregar de custodiar els tècnics i també, amb la presència buscaven evitar que hi hagués problemes alhora de fer els talls. Aquest tipus d'actuació es fa sovint d'aquesta manera en edificis que tenen els serveis punxats. 

Desallotjaments 

Es dona el cas que aquest edifici del barri de Sant Pau de Girona ha estat diverses vegades objecte de desallotjaments i desnonaments al llarg dels anys. L'octubre de l'any passat per exemple, els Mossos d'Esquadra van anar per ordre judicial al mateix bloc de pisos on ahir es va actuar per treure'n els ocupes. En aquell cas van fer un gran desplegament a la zona amb presència de diverses furgonetes dels antidisturbis dels Mossos, l'ARRO.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada