dijous, 25 de maig del 2023

Dos joves de Guíxols, a judici per l'ocupació de La Surera

Dos joves de Sant Feliu de Guíxols, a judici per l'ocupació de La Surera 

S'enfronten a una multa per un delicte lleu d'usurpació que podria superar els 1.000 euros 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 25/05/2023.- Llegim al Diari de Girona que ocupació de l'edifici abandonat La Surera per part de membres del Sindicat d'Habitatge de Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) ha acabat a la via judicial. Dos membres que van formar part de l'acció van ser denunciats per l'Ajuntament ganxó, i aquest dijous hauran d'asseure's al banc del Jutjat de Primera Instància Núm. 3 de Sant Feliu acusats d'un delicte lleu d'usurpació. S'enfronten a una pena de multa de 3 a 6 mesos que podria superar els 1.000 euros. En tot cas, serà la Fiscalia qui proposarà una quantia en cas que el jutge dicti sentència condemnatòria. 

L'ocupació de l'habitatge en qüestió va tenir lloc el 4 de juny passat, al número 5 del carrer del Mall del municipi, i va ser rebatejat com La Surera. Llavors, el Consistori va iniciar els tràmits de desnonament, al·legant que l'edifici estava en males condicions i que ha de ser enderrocat per integrar-lo en un projecte que preveu la construcció d'oficines municipal. 

Un dels joves que aniran a judici, Aniol Negre, explica que l'objectiu de l'acció era "cobrir necessitats de la classe treballadora i tenir un espai des d'on organitzar-nos i que fes la funció d'un centre social". Negre mostra "sorpresa" per la data del judici, fent referència a la proximitat amb els comicis municipals del pròxim diumenge, i indica que "veiem una voluntat d'escarmentar-nos". A més, critica que des que van iniciar l'ocupació, l'Ajuntament "no va voler negociar". 

El desnonament es va dur a terme a finals de setembre passat. Negre critica que els ho van comunicar amb una data oberta, un mecanisme que "ens va impedir defensar-nos". En últim lloc, diu que té "poc sentit" que se'ls acusi d'usurpació "tenint en compte que l'Ajuntament ja ha recuperat l'immoble", conclou. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada