dijous, 25 de maig del 2023

Les treballadores i els treballadors del Santa Caterina surten al carrer per reclamar que s'igualin les antiguitats

Les treballadores i els treballadors del Santa Caterina surten al carrer per reclamar que s'igualin les antiguitats 

El comitè d'empresa critica que no veu "voluntat de negociar" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona/Salt (Gironès, comtat de Girona) 25/05/2023.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, les treballadores i els treballadors de l'Hospital Santa Caterina de Salt (Gironès, comtat de Girona), del sociosanitari, de la xarxa de salut mental i d'atenció primària s'han manifestat aquest dijous a Girona en el marc de la vaga que van començar dilluns. 

Denuncien "falta de transparència" per part de l'empresa i reclamen, principalment, que s'igualin per tota la plantilla les antiguitats que cobren els més veterans.  

Després que aquest dijous s'hagi produït la primera reunió entre les parts des de l'inici de la vaga, la previsió és continuar cada dimarts amb les aturades parcials d'aquesta setmana. 

"La vaga, de moment, és indefinida perquè no hem arribat a cap acord amb l'empresa i no veiem voluntat de negociar", ha explicat Jeroni Arrollo, portaveu del sindicat CATAC. 

Les treballadores i els treballadors de l'Hospital Santa Caterina de Salt, del sociosanitari i de la xarxa de salut mental van començar dilluns una vaga amb aturades parcials de nou a onze del matí i de quatre a sis de la tarda per denunciar que la gerència actua amb "opacitat" i s'oposa a negociar per acabar amb la "doble escala salarial" dins l'empresa. 

Les treballadores i els treballadors han dit prou després de les desavinences amb l'empresa de les darreres setmanes. Tot i que prèviament, els comitès d'empresa ja havien exposat quines eren les problemàtiques, dilluns al matí les van fer extensives en la lectura d'un manifest, a càrrec de la presidenta del comitè d'empresa del Santa Caterina, Xènia Rosales. 

D'altres aspectes, lamenten que "des de la crisi de 2008, els treballadors d'aquesta empresa i en general de la sanitat pública, hem perdut prop del 25% de poder adquisitiu", situació que s'ha vist agreujada amb el conflicte de disparitat de sous entre algunes treballadores i treballadors, concretament en el complement de l'antiguitat. Els sindicats SATSE, Metges de Catalunya, CCOO i la UGT van interposar una demanda el novembre passat per doble escala salarial, ja que alguns treballadors cobraven unes antiguitats regides per un conveni antic. 

Com a conseqüència, l'IAS va demanar anul·lar aquests pactes antics i, d'aquesta manera, van aplicar l'absorció i compensació als treballadors que cobraven les antiguitats, per tal que s'adeqüin al mateix conveni que tenen tots els treballadors. 

Per altra banda, en el manifest també han acusat l'empresa de manca de transparència perquè no disposen de "cap acta" de les reunions ni detalls dels pressupostos. A part, critiquen que l'oferta que ha fet l'empresa no és suficient. "Es basen en la concessió de dos dies addicionals de vacances, únicament després de 25 anys de servei a l'empresa i només per gaudir-la una sola vegada". 

A part de la vaga parcial d'aquesta setmana i la manifestació d'aquest dijous fins a la seu de la Generalitat a Girona, han iniciat una caixa de resistència que "ens permeti sostenir en el temps aquesta vaga". Paral·lelament han tramitat una segona demanda per conflicte col·lectiu. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada