divendres, 31 de març del 2023

Vicenç Villanova Gardó

Vicenç Villanova Gardó

Vicenç Villanova Gardó



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 31 de març de 1938 neix a Barcelona l'anarquista i anarcosindicalista Vicenç Villanova Gardó --el primer llinatge sovint citat erròniament de diferents maneres (Vilanova, Vilanueva i altres)--, conegut com El de Foios o El Pelos 

En 1958 militava a Barcelona en les Joventuts Llibertàries i fou detingut. Al recobrar la llibertat passà amb el seu pare clandestinament la frontera del Pirineu Oriental i s'instal·là amb el seu pare a Clarmont e Montferrand (Auvèrnhe), on treballà d'electricista autònom i milità en la CNT-AIT en l'Exili 

Vicenç Villanova Gardó: El 31 de març de 1938 neix a Barcelona l'anarquista i anarcosindicalista Vicenç Villanova Gardó --el primer llinatge sovint citat erròniament de diferents maneres (Vilanova, Vilanueva i altres)--, conegut com El de Foios o El Pelos. Fill d'una família de tradició anarquista, el seu pare es deia Agustí Villanova i la seva mare, Francesca Gardó.  

En 1958 era membre de les Joventuts Llibertàries i participà en la lluita clandestina a Barcelona. Aquest mateix any va ser detingut amb el seu pare, Agustí Villanova, i empresonat uns dies.  

En recobrar la llibertat passà amb el seu pare clandestinament la frontera del Pirineu Oriental i s'instal·là amb el seu pare a Clarmont e Montferrand (Puèi Domat, Auvèrnhe Ròse Aups, Occitània), on treballà d'electricista autònom i milità en la CNT-AIT en l'Exili.  

En 1978 retornà a la Península i milità en el Sindicat del Metall de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) de València (L'Horta de València, País Valencià).  

El 15 d'abril de 1990, durant el VII Congrés de la CNT-AIT celebrat a Bilbo (Gran Bilbo, Bizkaia, País Basc, Euskal Herria), va ser nomenat secretari general del Comitè Nacional de la CNT-AIT.  

Anys després fou membre del Comitè Peninsular de la Federació Anarquista Ibèrica (FAI).  

El 17 de juliol de 1990 va fer una conferència a Vilanova i la Geltrú (Garraf) i el 22 de juliol d'aquell any un míting a Tolosa de Llenguadoc, (Alta Garona, Occitània).  

Posteriorment treballà en el sector de la telefonia a València.  

Vicenç Villanova Gardó va morir el 14 de març de 2014 al seu domicili de València i va ser incinerat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada