diumenge, 12 de març del 2023

Perpinyà torna a concentrar milers de manifestants contra la reforma de les pensions

VilaWeb
Perpinyà torna a concentrar milers de manifestants contra la reforma de les pensions 

La reforma de les pensions es debat al Senat francès i és previst que la votació definitiva es faci a final de mes 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) 11/03/2023.- Llegim a VilaWeb que hi ha un matí de noves mobilitzacions a Catalunya Nord en contra de la reforma de les pensions que vol aprovar el govern d'Emmanuel Macron. La Intersindical, que agrupa els vuit sindicats, ha agrupat unes 10.000 persones al centre de la ciutat de Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló). Aquesta manifestació arriba pocs dies després de la xifra històrica assolida dimarts, amb 30.000 manifestants. 

La jornada de protesta, la setena mobilització setmanal consecutiva, ha estat convocada pels indicats, amb la Confederació General del Treball (CGT) al capdavant, mentre que l'oposició política recolza també les mobilitzacions sindicals. Com havia passat en els darrers dies, la concentració ha començat amb un blocatge als peatges nord i sud de Perpinyà. 

La reforma de les pensions es debat ara mateix al Senat francès i és previst que la votació definitiva es faci a final de mes. Si s'aprovés, entraria en vigor a final d'estiu. Un sondatge de fa pocs dies revelava que un 72% dels ciutadans de l'estat francès s'oposaven al projecte de llei, i això vol dir un augment de sis punts dels qui insten el govern francès a abandonar els canvis que vol impulsar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada