dissabte, 4 de març del 2023

Mentre a l'interior de l'ajuntament de Castelló d’Empúries els alcaldes i la consellera es reunien, a fora un grup d'activistes de les entitats contràries als parcs eòlics marins al golf de Roses es manifestaven

Mentre a l'interior de l'ajuntament de Castelló d'Empúries els alcaldes i la consellera es reunien, a fora un grup d'activistes de les entitats contràries als parcs eòlics marins al golf de Roses es manifestaven 

Reunió entre la consellera Teresa Jordà i els alcaldes del parc eòlic marí del golf de Roses 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castelló d'Empúries (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat de Peralada) 04/03/2023.- Segons Canal 10 Empordà, la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del Govern de la Generalitat, Teresa Jordà, es va reunit ahir al matí a Castelló d'Empúries (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat de Peralada) amb els alcaldes de  municipis empordanesos afectats (Roses, l'Escala, Cadaqués, Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries, Pals, Torroella de Montgrí i Begur) per el Pla d'Ordenació d'Espais Marítims, és a dir amb el parc eòlic marí davant el Mar d'Empúries.  

La reunió va servir  per estudiar el document del POEM i analitzar quins són els passos a seguir per tal de garantir que en tot aquest procediment s'escolti la veu del territori, que vol evitar danys a la biodiversitat, la feina dels pescadors o el turisme.  

La consellera va anunciar que el Govern de la Generalitat instal·larà 3 aerogeneradors per prova quines poden ser les afectacions dels molins en tots els àmbits. Una vegada analitzats els resultats es decidirà tirar endavant el parc eòlic marí o intercedir al Govern de la Generalitat perquè busqui ubicacions alternatives, segons Jordà.  

Els alcaldes van explicar les seves inquietuds a la consellera Jordà, i van optat per atendre la iniciativa de la Generalitat i esperar els resultats d'instal·lar els tres molins. Va parlar en nom de tots l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell.  

Oposició al parc 

Tal com va passar amb la visita de la ministra Isabel Rodríguez a l'Escala, hi va haver una concentració d'entitats contràries al parc eòlic marí al golf de Roses, com IAEDEN - Salvem l'Empordà. 

Segons l'Agència Catalana de Notícies, mentre a l'interior de l'ajuntament els alcaldes i la consellera es reunien, a fora un grup d'activistes de les entitats contràries als parcs eòlics marins al golf de Roses es manifestaven. A la sortida de la reunió, Jordà s'hi va acostar i hi va intercanviar posicions 

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Pere Pescador i portaveu dels alcaldes afectats, Agustí Badosa, ha admès que els municipis del golf de Roses estan preocupats pels efectes que poden tenir aquestes infraestructures en el medi i els ecosistemes empordanesos. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada