divendres, 10 de març del 2023

Marlaska esborra els antecedents policials del primer represaliat laboral del procés d’alliberament nacional català

Marlaska esborra els antecedents policials del primer represaliat laboral del procés d'alliberament nacional català 

Ara només queda un esglaó: que Ryanair readmeti Valdés per a la feina de la qual el va acomiadar ahir va fer quatre mesos pel vet del Ministeri de l'Interior 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) 10/03/2023.- Llegim al diari El Punt Avui que la pesta tal com arriba se'n va i, a vegades, les històries d'injustícia també. Òscar Valdés, el primer represaliat laboral per la seva condició d'independentista --sempre que no es tinguin en compte tots els caps tallats pel 155--, ja pot respirar tranquil. Després de trucar mil i una portes i explicar la seva situació injusta en aquest diari , Valdés ja ha deixat de ser un punt vermell a les llistes de persones amb antecedents penals de la Guàrdia Civil. 

Cronològicament, els fets han estat els següents. Dilluns El Punt Avui publicava una entrevista en què Valdés explicava que no trobava solució a la decisió del Ministeri de l'Interior del Govern espanyol de no permetre-li treballar a les pistes de l'aeroport del Prat pel fet d'haver estat investigat en el tall del Portús de Tsunami Democràtic i va ser identificat ja dins el terme de la Jonquera. Dimarts, el senador Josep Lluís Cleries va parlar del cas de Valdés amb el ministre Fernando Grande-Marlaska, cara a cara, als passadissos de la cambra alta. "Que m'enviï una carta", li va dir. 

No ha fet falta. Ahir, Valdés va trucar a la seu de la policia judicial de la Guàrdia Civil a Madrid, on fa setmanes ja s'havia adreçat per demanar, sense èxit, que l'esborressin de la llista negra perquè el seu cas està arxivat. Ahir, la resposta va ser diferent: "Vostè ja no té antecedents, no figura a la nostra base de dades." S'ho va fer repetir tres cops. 

Ara només queda un esglaó: que Ryanair readmeti Valdés per a la feina de la qual el va acomiadar ahir va fer quatre mesos pel vet del Ministeri de l'Interior. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada