divendres, 24 de març del 2023

Girona: l'Associació de Veïns de Sant Ponç engega accions contra la sala de concerts

Girona: l'Associació de Veïns de Sant Ponç engega accions contra la sala de concerts 

L'objectiu és aturar el projecte, presentar al·legacions i recollir firmes i sospiten de la construcció del mur antiinundacions 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 24/03/2023.- Llegim al Diari de Girona que la Comissió contra l'obertura de la Sala Alter de l'Associació de Veïns de Sant Ponç de Girona ha explicat, en la reunió d'abans d'ahir vespre, les accions que tiraran endavant per evitar l'obertura de la futura sala de concerts que impulsa l'empresari Kim Riera. A la reunió hi van assistir un centenar de veïnes, veïns i representants de les associacions de Fontajau, Pedret i Figuerola. 

L'entitat veïnal ha posat en marxa un equip amb suport jurídic, d'enginyeria ambiental i d'arquitectura per aturar la llicència de la sala. L'objectiu és presentar al·legacions a la llicència d'obres i d'obertura i al canvi d'usos permesos a la zona. A més a més, es contactarà amb altres agents socials per veure com pot afectar l'activitat de la sala Alter a la fauna de les ribes del Ter, la nidificació d'espècies protegides i el pas del carril bici. 

Recollida de firmes 

També es recolliran signatures i s'estudiaran accions directes per evitar l'obertura de la Sala de concerts/discoteca. La Comissió ha obert una acció de participació perquè els veïns aportin idees i a més a més es puguin unir com a voluntaris a la comissió de treball. 

Des de l'associació s'apunta a diferents sospites sobre el mur antiinundacions, que és el que ha permès salvar el vistiplau de l'ACA per al projecte. Apunten que "pretesament es va construir per evitar les avingudes del Ter" però que es va aixecar en un lloc on el passat temporal Glòria no es va desbordar el riu. Recorden que sí que ho va fer "un centenar de metres més avall inundant les instal·lacions del GEiEG, i tota la part baixa del barri de Sant Ponç". En aquest sentit, recorden que el barri "va estar sense llum diversos dies perquè els transformadors estan dins aparcaments subterranis que van resultar inundats" i lamenten que, en canvi, aquest tema "no s'ha resolt". 

Finalment, l'Associació de Veïns recorda que molts dels desperfectes causats pel buidatge del pantà de Susqueda durant el temporal Glòria "encara no s'han solucionat i, en canvi, s'ha prioritzat un mur per protegir el que ha de ser la Sala Alter, on no s'havia desbordat el riu". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada