diumenge, 26 de març del 2023

Absolen el jove acusat de llançar pedres, fer amenaces i intentar impedir un acte de Vox a Girona el 2021

Absolen el jove acusat de llançar pedres, fer amenaces i intentar impedir un acte de Vox a Girona el 2021 

L'acusat s'enfrontava a 1 any de presó per un delicte electoral 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 26/03/2023.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el Jutjat Penal 1 de Girona ha absolt un jove acusat de llançar pedres, proferir amenaces i intentar impedir un acte electoral de Vox al parc de la Devesa de Girona. Concretament, el míting es va celebrar el 30 de gener del 2021, durant la campanya de les eleccions autonòmiques catalanes del 14 de febrer del 2021, i hi va assistir el líder d'aquest partit d'ultradreta, Santiago Abascal. 

L'acusat s'enfrontava a 1 any de presó per un delicte electoral, però la tesi de la Fiscalia ha estat rebutjada. Així, la sentència conclou que el jove no va tirar pedres als participants de l'acte, sinó "graveta". De fet, indica que gairebé es podria considerar "sorra". "Qualsevol persona que hagi passejat per la Devesa pot veure com allò que hi ha a l'entrada del parc és graveta; de fet, gairebé sorra", recull la sentència. "És obvi, doncs, que ni es van tirar pedres ni tampoc s'ha acreditat que l'acusat proferís insults o amenaces, cosa que ni tan sols se li va demanar durant la vista oral", hi afegeix el jutjat. 

La jutgessa conclou que l'acte es va celebrar "amb normalitat" 

També assenyala que l'acte es va poder celebrar "amb normalitat". L'única alteració que va patir va ser un "retard escàs" de cinc minuts que també va ser causat pels membres de Vox que hi assistien. I, entrant al fons de la qüestió, és a dir, si l'actuació del jove va ser o no un delicte electoral, la jutgessa també ho nega. En aquesta línia, remarca que la seva actuació no s'inscriu dins la vulneració de l'article 147 de la Llei Orgànica de Règim Electoral (la LOREG) que, literalment, recull que hi ha hagut "una pertorbació greu de l'ordre en qualsevol acte electoral". 

Per totes aquestes raons, el jove ha estat absolt del delicte electoral de què se l'acusava.  

La sentència no és ferma i s'hi pot interposar recurs d'apel·lació en un termini de deu dies. 

El 30 de gener del 2021, a la una del migdia, Vox va organitzar un acte polític al parc de la Devesa de Girona. Però abans d'anar cap al parc, els candidats del partit d'extrema dreta van passejar pels carrers de Girona. Doncs bé, cap a tres quarts d'una, els membres de Vox van arribar al parc de la Devesa, on els Mossos d'Esquadra havien desplegat un dispositiu de seguretat per la convocatòria d'una concentració contra l'acte de Vox. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada