dimecres, 1 de febrer del 2023

Juan José Caba Pedrazo

Juan José Caba Pedrazo

Juan José Caba Pedrazo



El 19 de gener de 2017 es va publicar que "el 19 de gener de 1970 mor a París l'anarcosindicalista i resistent antifranquista Juan José Caba Pedrazo". Ara tenim més dades: l'1 de febrer de 1920 neix a Manzanares (Campo de Calatrava, la Mancha Baja). Va morir el 19 de gener de 1970 a l'Hospital General d'Amboise (Indre-et-Loire, Centre-Val de Loire). 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

L'1 de febrer de 1920 neix a Manzanares (Campo de Calatrava, la Mancha Baja) l'anarcosindicalista i resistent antifranquista Juan José Caba Pedrazo  

Destacat militant de la CNT, el febrer de 1949 va ser jutjat amb Marco Nadal i el juny de 1952, amb Joaquín Pueyo Moreno, tornà a escapar i, a través de la demarcació de Girona, pogué creuar clandestinament el Pirineu Oriental 

Va morir el 19 de gener de 1970 a l'Hospital General d'Amboise (Indre-et-Loire, Centre-Val de Loire) 

Juan José Caba Pedrazo: L'1 de febrer de 1920 neix a Manzanares (Campo de Calatrava, Ciudad Real, la Mancha Baja, la Mancha) l'anarcosindicalista i resistent antifranquista Juan José Caba Pedrazo, citat sovint erròniament el seu segon llinatge com Pedraza, i conegut com Juanjo. El seu pare es deia Manuel Caba i la seva mare, Miguela Pedrazo. 

La seva companya fou María Luisa Rene Gasca.  

Juan José Caba Pedrazo va morir el 19 de gener de 1970 a l'Hospital General d'Amboise (Indre-et-Loire, Centre, Val de Loire)  --algunes fonts citen erròniament la seva mort en 1959 a París (Illa de França). 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Juan+Jos%C3%A9+Caba+Pedrazo]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada