dijous, 16 de febrer del 2023

Francisco Miranda Concha

Francisco Miranda Concha

Francisco Miranda Concha


El 9 de febrer de 2016 es va publicar que "el 9 de febrer de 1950 mor a Barcelona l'anarquista Francisco Miranda Concha. Havia nascut el 1869 a Madrid." Ara tenim més dades: el 16 de febrer de 1868 neix a Madrid l'anarquista i anarcosindicalista Francisco Miranda Concha.  

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 16 de febrer de 1868 neix a Madrid l'anarquista i anarcosindicalista Francisco Miranda Concha 

Arrel de la insurrecció obrera de juliol de 1909 es refugià a Perpinyà, on amb el palamosí Eusebi Carbó forma un grup anarquista exterior relacionat amb  els exiliats peninsulars de París 

Francisco Miranda Concha: El 16 de febrer de 1868 neix a Madrid (Comunidad de Madrid, Castella la Nova) l'anarquista i anarcosindicalista Francisco Miranda Concha --el segon llinatge a vegades citat erròniament com Sancho--. Fou el fillastre d'Anselmo Lorenzo Asperilla --la seva mare, Francisca Concha Gordo, després de enviudar de José Miranda, anarquista internacionalista, s'uní a Lorenzo--.  

La seva companya fou Carme Groba Esparragó, amb qui tingué tres criatures (Mercedes, Marina i Antonio) que sobrevisqueren.  

Francisco Miranda Concha va morir el 9 de febrer de 1950 al seu domicili de Barcelona i va ser inhumat al cementiri de Montjuïc d'aquesta ciutat.  

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?

q=+Francisco+Miranda+Concha]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada