dissabte, 25 de febrer del 2023

Aurelio Miguel Zurilla

D'esquerra a dreta: ?, Vicent Llansola, Antonio Cañete, Antoni Miracle, (a la gatzoneta) Aurelio Miguel Zurilla (Vierzon, 1959)

D'esquerra a dreta: ?, Vicent Llansola, Antonio Cañete, Antoni Miracle, (a la gatzoneta) Aurelio Miguel Zurilla (Vierzon, 1959)

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 25 de febrer de 1917 neix a Orihuela del Tremedal (Serra d'Albarrasí) --el certificat de defunció cita el 25 de febrer de 1911 a Barcelona-- l'anarquista i anarcosindicalista Aurelio Miguel Zurilla --el primer llinatge també citat Miquel-- 

Militant de la FAI i CNT-AIT en la clandestinitat barcelonina, a finals de la dècada dels anys quaranta del segle XX, fugint de la repressió franquista, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Aurelio Miguel Zurilla: El 25 de febrer de 1917 neix a Orihuela del Tremedal (Serra d'Albarrasí, Teruel, Aragó) --el certificat de defunció cita el 25 de febrer de 1911 a Barcelona-- l'anarquista i anarcosindicalista Aurelio Miguel Zurilla --el primer llinatge també citat Miquel--. El seu pare es deia Gerónimo Miguel Sánchez i María Zurilla Giménez.  

Abans de la Guerra Civil milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i en la Federació Anarquista Ibèrica (FAI) del Port de Sagunt (Sagunt, Camp de Morvedre, País Valencià) i després d'aquesta participà a Barcelona en el moviment llibertari clandestí.  

En 1945 formà part del grup editor de l'òrgan de la CNT Solidaridad Obrera.  

A finals de la dècada dels anys quaranta del segle XX, fugint de la repressió franquista, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental.  

Després d'una estada a Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona, Occitània), el juny de 1951 s'instal·là a Clarmont e Montferrand (Puèi Domat. Alvèrnia, Occitània) i s'integrà en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili.  

En aquesta època pogué retrobar la seva companya, Olvido, i els seus fills, que havien passat clandestinament la frontera del Pirineu.  

En 1959 va ser delegat per Clarmont e Montferrand al Ple Nacional de Sindicats de la CNT-AIT en l'Exili que se celebrà a Vierzon (Cher, Centre - Val de Loire). La seva companya fou Olvido Grossi.  

Aurelio Miguel Zurilla va morir el 22 de maig de 1997 al Centre Mèdic de Chanac e la Motèira (Puèi Domat. Alvèrnia, Occitània), després d'una llarga malaltia, i fou inhumat a Orcines (Puèi Domat, Alvèrnia, Occitània) en una tomba al costat de la seva companya morta a començament dels anys noranta. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada