dilluns, 6 de febrer del 2023

Absolen per trastorns mentals al conductor espanyolista que va atropellar creus grogues a la plaça major de Vic

Absolen per trastorns mentals al conductor espanyolista que va atropellar creus grogues a la plaça major de Vic 

Haurà de seguir tractament mèdic amb llibertat vigilada i pagar les costes judicials i el cost de les creus atropellades 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 06/02/2023.- Un espanyolista trastocat mentalment de manera obsessiva compulsiva. Així, el conductor que el 22 de juliol del 2018 va atropellar desenes de creus grogues clavades a la plaça major de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) en suport als polítics catalans que estaven presos i preses ha estat absolt del delicte de conducció temerària. 

El Jutjat Penal Número 1 de Manresa (Bages, comtat de Manresa) ha conclòs que haurà de seguir tractament mèdic amb llibertat vigilada per patir trastorn obsessiu compulsiu, trastorn depressiu i trastorn per consum d'alcohol. No haurà d'ingressar a cap centre psiquiàtric. Haurà de pagar les costes judicials i el cost de les creus atropellades. 

La sentència ha indicat que està provat que l'acusat va conduir el seu cotxe per la plaça major de Vic i "la va envoltar a alta velocitat", arrasant les creus i posant "en greu risc a les persones que es trobaven" allà, que "van haver d'apartar-se per evitar ser atropellades". 

"L'acusat en el moment dels fets era conscient de la il·licitud del fet, però no podia actuar conforme a aquesta comprensió en estar afectat per un trastorn obsessiu compulsiu, un trastorn depressiu, un trastorn per consum d'alcohol i un trastorn de la personalitat", ha assenyalat la sentència. El tribunal ha assenyalat que "no ha quedat provat que l'acusat realitzés les accions motivat per l'odi que sent per les persones d'ideologia independentista ni amb l'ànim d'atemorir i causar pànic a la població de Vic en general". 

L'acusat va declarar en el judici que, arran dels seus trastorns de personalitat, "les creus li produeixen molt sofriment, no pot anar a esglésies ni a cementiris atès que no pot controlar-se davant la presència d'aquests signes" (sic) i que a la plaça de Vic "va anar directe a la zona de sorra, que és on se situaven les creus", on no hi havia persones. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada