dimecres, 25 de gener del 2023

El cas del treballador acomiadat pel tall de la Jonquera arriba a la Comissió Europa

El cas del treballador acomiadat pel tall de la Jonquera arriba a la Comissió Europa 

Puigdemont, Ponsatí i Comín pregunten a la Comissió Europea si està d'acord amb el fet que Interior processi treballadors per exercir el dret a la protesta pacífic 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) 25/01/2023.- Llegim a Tot Barcelona.Cat que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, eurodiputats de Junts i Lliures per Europa, han enviat una pregunta escrita a la Comissió Europea denunciant el cas d'Óscar Valdés Gatell. Es tracta d'aquell treballador que el 9 de novembre de 2022 va ser acomiadat de manera fulminant per Ryanair contra la voluntat de la pròpia companyia aèria. 

Teòricament, el motiu d'aquesta decisió era que AENA li havia negat l'acreditació necessària per poder desplaçar-se per zones restringides de l'aeroport, una condició indispensable en la feina per a la qual l'Òscar havia estat contractat només cinc dies abans. El cas és que, en realitat, el veto venia del Govern espanyol en clau de represàlia política: estava sent investigat per danys a la via pública i desordres pel tall de l'autopista a la Jonquera de 2019. 

L'Òscar va ser acomiadat per ser una de les dues-centes persones investigades per l'acció de Tsunami Democràtica al Portús i la Jonquera. Tot i l'arxivament d'aquesta causa judicial el setembre del 2022, Valdés era acomiadat definitivament per la manca d'autorització per l'acreditació per part d'Aena el passat mes de desembre. 

"Repressió laboral" 

Atenent les circumstàncies, i "davant d'aquest cas de repressió laboral contra un ciutadà europeu que exercí pacíficament el seu dret a manifestació" els tres eurodiputats han plantejat a la Comissió Europea si està d'acord "amb les actuacions del Ministeri de l'Interior espanyol pel que fa al processament dels treballadors per exercir el seu dret a protestar pacíficament".  

A més, també han preguntat a l'organisme europeu quines mesures emprendrà per tal "d'assegurar que Espanya protegeix els drets de llibertat d'expressió i de pensament". 

Diversos drets en joc 

Amb aquesta pregunta, els eurodiputats volen denunciar "aquest cas de repressió laboral" davant les institucions europees. En aquest sentit, recorden que tota persona té el dret a la llibertat de pensament i d'expressió, així com la llibertat de reunió i associació, incloent-hi el dret a celebrar reunions, vagues, concentracions o protestes. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada