dimecres, 25 de gener del 2023

Bramon parlarà amb la Sareb pel cas del desnonament de Sant Julià de Ramis

Bramon parlarà amb la Sareb pel cas del desnonament de Sant Julià de Ramis 

El subdelegat del Govern espanyol es va reunir ahir al matí amb l'alcalde del municipi, Marc Puigtió, la PAH Girona - Salt i veïnes i veïns que poden perdre l'habitatge el 8 de febrer 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) 25/01/2023.- Llegim al Diari de Girona que l subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon, es es va comprometre ahir al matí a parlar amb la Sareb per mirar de solucionar el desnonament de les dotze famílies del número 8-16 del carrer Pau Casals de Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona), tal com va explicar l'alcalde del municipi, Marc Puigtió.  

El subdelegat del Govern espanyol es va reunir amb la màxima autoritat local de Sant Julià de Ramis, la representant de la PAH Girona - Salt, Marta Afuera, i amb dos dels veïns afectats.  

De moment, el desnonament està previst pel dimecres 8 de febrer a les deu del matí, tot i que tant el Consistori com la PAH Girona - Salt estan fent diferents moviments per tal de solucionar el tema i que les famílies implicades puguin arribar a un acord amb l'empresa propietària de l'edifici des d'abril de 2019.  

Per la seva banda, la Subdelegació del Govern espanyol a Girona ha declinat fer declaracions respecte a aquest tema. 

Aquesta era una de les accions que va prometre el Consistori de Sant Julià de Ramis per tal d'evitar l'expropiació dels veïns afectats. La principal es portarà a terme dijous, quan el mateix alcalde del municipi, juntament amb la representant de la PAH Girona - Salt i els mateixos dos veïns afectats que van assistir ahir a la subdelegació del Govern, aniran a Madrid. L'objectiu és trobar-se amb el màxim representant de la Sareb, Javier Torres.  

A part, també van demanar reunir-se amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol, Raquel Sánchez, i amb diferents partits polítics que tinguin representació en el Congrés dels Diputats. En aquest sentit, ERC -mateixa formació que està al capdavant de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis- ha confirmat que els rebrà. A més, Bramon també s'ha compromès per tal que algun membre del PSOE es pugui reunir amb ells també dijous.  

A més, la PAH Girona - Salt també ha contactat amb els membres d'una PAH de Madrid, perquè els vagin a donar suport quan es desplacin a la ciutat. 

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, parlarà avui via telemàtica amb membres de la Sareb i demà dijous viatjarà a Madrid amb la PAH Girona - Salt i dos veïns afectats 

Per altra banda, Marc Puigtió ja tindrà avui un primer contacte amb membres de la Sareb demà matí. L'alcalde de Sant Julià de Ramis ha aconseguit tenir una reunió de forma telemàtica amb algunes persones de l'empresa per avaluar la situació i evitar el desnonament de les dotze famílies del bloc del municipi i també retirar l'ordre judicial.  

L'Ajuntament de Sant Julià va estudiar el tema a principi de la setmana passada i un cop analitzat va decidir ajudar, en la mesura que fos possible, als veïns afectats per aquesta situació. De fet, el Consistori ha aconseguit contactar amb la Sareb i tenir un principi de diàleg amb l'empresa propietària de l'edifici, cosa que no havien aconseguit els veïns implicats tots i els nombrosos intents que van fer. 

En el bloc situat al número 8-16 del carrer Pau Casals a Sant Julià de Ramis hi ha una trentena de pisos. Tanmateix, són una dotzena de famílies, algunes amb fills, que tenen el perill de ser desnonades el pròxim 8 de febrer. Quan es va notificar el desnonament, el passat 20 d'octubre, alguns llogaters van optar per marxar de l'edifici. Mentrestant, en aquest bloc també hi ha algunes persones que són propietàries d'un immoble i també hi ha el cas d'una família en situació de lloguer social. Aquestes no corren perill per ser desnonades. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada