divendres, 6 de gener del 2023

Busquen el responsable de pintar les sigles de Vox a la Font Gòtica i a l'ajuntament de Blanes

Busquen el responsable de pintar les sigles de Vox a la Font Gòtica i a l'ajuntament de Blanes 

L'empresa de neteja ha eliminat els grafitis aquesta mateixa matinada 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 06/01/2023.- Llegim al portal El Gerió Digital que la Policia Local de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) està investigant per localitzar l'autor d'unes pintades en diversos edificis i indrets de la ciutat, com la Font Gòtica --que és patrimoni arquitectònic de Catalunya--, la façana de l'ajuntament i el Banc dels Músics del Passeig de Mar. 

En tots els punts l'autor hi ha pintat les sigles del partit polític d'extrema dreta espanyolista Vox.  

La Policia Local està intentant identificar-ne el responsable amb l'ajuda de les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat, on es pot veure que es tracta d'una sola persona que actuava i marxava ràpidament.  

L'empresa de neteja ha eliminat les pintades aquesta mateixa matinada però està previst que s'hi continuï actuant per acabar-ho d'esborrar. 

Els fets han passat cap a les dues de la matinada, segons s'ha pogut comprovar a les imatges de les càmeres de seguretat. Per la seqüència horària, l'autor ha començat pintant la Font Gòtica del carrer Ample, ha anat a l'ajuntament i posteriorment ha pintat el Banc dels Músics al passeig de Mar, on també ha pintat altres llocs com el terra o l'accés del parterre on hi ha els canons. 

L'Ajuntament de Blanes recorda que l'autor podria ser acusat d'un delicte contra el patrimoni per les pintades a la Font Gòtica, la font més ben conservada de l'arquitectura gòtica de Catalunya. L'obra està inclosa a l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i és un dels vestigis més destacats del vescomtat de Cabrera. 

Una estelada furtada a la façana de l'ajuntament de Cassà de la Selva 

Des d'aquesta redacció de Tramuntana Vermella Mail, senyalem que sembla que aquests dies torna una ofensiva espanyolista, ja que per segona vegada en poc temps, s'han robat les pancartes i les banderes que l'Ajuntament de Cassà de la Selva (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) tenia penjades en els balcons de l'edifici, com ara una estelada. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada