dissabte, 31 de desembre del 2022

José Fernández López

Necrològica de José Fernández López apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 10 de maig de 1994

Necrològica de José Fernández López apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 10 de maig de 1994

 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 31 de desembre de 1928 neix a València l'anarquista i anarcosindicalista José Fernández López 

En 1948 travessà la frontera del Pirineu Oriental 

José Fernández López: El 31 de desembre de 1928 neix a València (l'Horta de València, País Valencià) l'anarcosindicalista José Fernández López. El seu pare es deia Pedro Fernández i la seva mare, Feliciana López.  

En 1948 travessà la frontera del Pirineu Oriental. S'instal·là a Caen (Calvados, Normandia), on immediatament entrà en contacte i s'integrà a la Federació Local de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT).  

Després prengué part en la reorganització de la Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries (FIJL) i en la reestructuració de la CNT francesa.  

Durant deu anys fou delegat de la Federació Local de Caen en els plens de la Regional de Normandia, tant de la CNT-AIT en l'Exili com de les Joventuts Llibertàries.  

En 1958 s'instal·là a París (Illa de França), on formà part, amb Tomás Marcellán Martínez, de l'equip que muntà a Choisy-le-Roy (Val-de-Marne, Illa de França) la impremta confederal Des Gondoles, on treballà durant trenta anys.  

En diferents ocasions fou membre dels Secretariats de la cenetista Federació Local de París i de la Comarcal Nord que representà en nombrosos congressos regionals i generals de la CNT-AIT en l'Exili. La seva companya fou Felisa Bravo.  

José Fernández López, quan militava en el Sindicat d'Oficis Varis de País de la Regional Exterior de la CNT-AIT, va morir el 8 d'abril de 1994 a l'Hospital de Levallois-Perret (Hauts-de-Seine, Illa de França) i fou inhumat el 13 d'abril al Cementiri Nou de Bagnolet (Sena Saint-Denis, Illa de França). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada