dimecres, 14 de desembre del 2022

Investiguen, arran d’una querella de Vox, un home per haver cremat una bandera monàrquica espanyola

Investiguen, arran d'una querella de Vox, un home per haver cremat una bandera monàrquica espanyola 

Quico Molas és acusat d'haver vulnerat l'article 543 del codi penal espanyol, que fa referència al delicte d'ultratge a símbols o emblemes de l'Estat espanyol 

Avui a les 9 del matí ha declarat als jutjats de Vic 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Folgueroles (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 14/12/2022.- Llegim a VilaWeb que Quico Molas, de la comarca d'Osona, que el 27 d'agost va participar en una acció de Territori alliberat amb el grup d'activistes Desobediència Civil, és investigat per haver cremat una bandera monàrquica espanyola davant de la casa de la vila de Folgueroles (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona). Vox s'ha querellat contra ell, i ara es pot enfrontar a una multa econòmica de set mesos a dotze per haver vulnerat l'article 543 del codi penal espanyol, que fa referència al delicte d'ultratge a símbols o emblemes de l'Estat espanyol. Avui a les 9.00 ha declarat als jutjats de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona),  

La investigació es fa després d'una campanya d'assenyalament públic del portal digital d'extrema dreta Dolça Catalunya. L'endemà de l'acció, el portal va publicar unes quantes fotografies de Molas amb el títol Es busca lazi piròman, en què s'animava la gent a aportar informació sobre la identitat dels autors al Cos Nacional de Policia espanyola, la Guàrdia Civil o els jutjats. Finalment, el van identificar.  

El primer de setembre, el portaveu de Vox al Parlament de Catalunya, Joan Garriga, va anunciar que havien emprès accions legals contra ell. 

L'advocat de Molas, Cèsar Lagonigro, que forma part de l'Associació d'Advocats Osona Defensa Drets Humans, explica que la instrucció judicial és en fase embrionària: "Hi ha fotografies d'unes quantes persones més. Investigaran qui més va cremar les banderes. Si no n'obtenen més informació, la causa serà només contra Molas." 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada