dilluns, 19 de desembre del 2022

El neonazi Ángel Valls, que fou detingut arrel de l’apunyalament d’un jove d’origen senegalès, ha estat jutjat per faltes en una agressió contra un anarcosindicalista

El neonazi Ángel Valls --que fou detingut arrel de l'apunyalament d'un jove d'origen senegalès-- ha estat jutjat per faltes en una agressió contra un anarcosindicalista 

El judici es desenvolupà el dimecres 14 de desembre  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva) 19/12/2022.- En envien aquesta informació sobre un judici celebrat el dimecres 14 de desembre a Farners de la Selva (les Guilleries) contra el conegut neonazi Àngel Valls per l'agressió a un militant llibertari del municipi. 

Valls, que acumula un intens historial d'agressions, entre elles fins i tot al fill de l'alcalde, també fou detingut arrel de l'atac racista i apunyalament a un jove arbucienc, d'origen senegalès, durant la festa major, el passat setembre. 

El passat dimecres ha tingut lloc el judici contra l'agressió a mans de tres individus, entre ells Ángel Valls, que ha fet de segureta, de la que va ser víctima el militant llibertari Marcos Ruiz el passat mes d'abril al bar Sport de la localitat. 

En mig d'una discussió tensa entre en Marcos i coneguts al bar Sport de Farners de la Selva, dos individus el van agafar pel darrera al temps que Àngel Valls li donava un parell de cops de puny a la cara i al cap, el van tirar a terra i li van clavar puntades de peu a la cara, al cap i pel cos. Els dos que el van agafar pel darrera van fugir sense que en Marcos els podés veure. 

Segons aquesta informació que ens envien, Valls ha negat els fets i mentit inventat un relat declarant que "va intervenir acostumat a actuar com a guarda de seguretat per separar sense propinar cap lesió i que van ser altres que van agredir en Macos perquè va fer caure un home a terra i que mentre els Mossos no venien en Marcos es va dedicar a destrossar el bar". En contrast amb aquestes invencions, no consta cap denúncia ni del suposat home agredit ni del bar Sport contra en Marcos. 

Els testimonis, un cambrer i una cambrera del bar Sport, es van basar en afirmacions ambigües i contradictòries que no van aportar res més que reconèixer que en Marcos va ser agredit per diversa gent però sense reconèixer qui va ser. La fiscal va demanar l'absolució del denunciat i l'advocat una condemna per lesions i una indemnització de 3500 euros. 

Companys de militància d'en Marcos de la CGT Girona --entre ells el seu secretari general--, de la Federació Anarquista de Catalunya, del ja desaparegut CSO Ateneu Salvatge --que editaven el fanzine Alerta!, entitat cultural autogestionada que durant 15 anys en Marcos va ser un dels més destacats animadors--. així com la regidora de la CUP local Sylvia Barragán i el CSO Ateneu Popular Salvadora Catà de Girona han estat presents dins la sala acompanyant i donant suport al company. A les portes dels Jutjats es mostrar una bandera de la CGT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada