dissabte, 24 de desembre del 2022

Antoni Masalias Torres

Necrològica d'Antoni Masalias Torres apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 16 de novembre de 1993

Necrològica d'Antoni Masalias Torres apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 16 de novembre de 1993

 

El 9 de setembre de 2020 es va publicar que "el 9 de setembre de 1993 mor a París l'anarquista i anarcosindicalista Antoni Masalias Torres. Havia nascut cap 1915 a Solivella (Conca de Barberà)". Ara tenim més dades: el 24 de desembre de 1915 neix a Solivella (Conca de Barberà) l'anarquista i anarcosindicalista Antoni Masalias Torres. Després d'una llarga malaltia, Antoni Masalias Torres va morir el 19 de setembre --algunes fonts citen erròniament el 9 de setembre-- de 1993 a l'Hospital Internacional de la Universitat del XIV Districte de París. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST

El 24 de desembre de 1915 neix a Solivella (Conca de Barberà) l'anarquista i anarcosindicalista Antoni Masalias Torres

Militant de les Joventuts Llibertàries i de la CNT-AIT, lluità al front i en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí l'internament en diversos camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Antoni Masalias Torres: El 24 de desembre de 1915 neix a Solivella (Conca de Barberà) l'anarquista i anarcosindicalista Antoni Masalias Torres. 

Després d'una llarga malaltia, Antoni Masalias Torres va morir el 19 de setembre --algunes fonts citen erròniament el 9 de setembre-- de 1993 a l'Hospital Internacional de la Universitat del XIV Districte de París (Illa de França) i va ser inhumat el 24 de setembre d'aquell any al seu poble natal al costat del seu germà Gregori Masalias Torres, afusellat pels franquistes en 1940. 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Antoni+Masalias+Torres].

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada