dissabte, 8 d’octubre del 2022

Oposició veïnal a Platja d’Aro per una nova benzinera, d’Esclat

Oposició veïnal a Platja d'Aro per una nova benzinera, d'Esclat 

Han recollit 1.540 signatures que han entrat en el registre de l'Ajuntament 

Estan en contra de la ubicació escollida 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castell Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 08/10/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que una part important de les veïnes i dels veïns de l'avinguda Platja d'Aro han recollit 1.540 signatures en contra de la instal·lació d'una benzinera de l'empresa de supermercats Esclat. Les veïnes i els veïns, que han entrat les signatures en el registre de l'Ajuntament de Castell Platja d'Aro, també han instal·lat pancartes en senyal de rebuig. Esperen aconseguir-ne encara més.      

La benzinera, amb sis sortidors i sense personal, es vol instal·lar en una parcel·la de 560 m², a tocar de diverses cases. Segons una portaveu veïnal, la qualificació urbanística permet ubicar-la en aquesta parcel·la, però hi ha dubtes raonables pel que fa a les mesures mediambientals i de protecció que ha de complir. A més, veïnes i veïns destaquen els problemes de mobilitat que pot generar. 

La gent afectada va presentar, el 22 d'agost, al·legacions contra la concessió de la llicència mediambiental per part del Consell Comarcal del Baix Empordà. Segons les veïnes i els veïns, encara no hi ha resposta a aquest plec d'al·legacions. En aquest sentit, destaquen que amb les al·legacions presentades s'hauria de paralitzar l'expedient obert per concedir la llicència. 

En contra de la ubicació 

Segons una portaveu del la gent afectada, en cap moment s'està discutint la instal·lació d'una benzinera al municipi, sinó la seva ubicació. Reitera que hi ha un punt clar: la instal·lació es posarà en uns terrenys per on passa una riera soterrada que va a abocar al parc dels Estanys i serà a tocar unes cases, afectant les veïnes i els veïns de la zona. 

"Ens diuen que els veïns no tenim res a fer" 

Segons les veïnes i els veïns, i en espera que el Consell Comarcal del Baix Empordà resolgui definitivament la llicència ambiental, des del mateix govern i l'Ajuntament els diuen que les veïnes i els veïns no tenen "res a fer" i que la benzinera s'acabarà posant.  

En un primer moment, el Consell Comarcal va emetre un informe desfavorable, però, després, va ser favorable amb certes condicions.  

Les veïnes i els veïns reivindiquen la necessitat de fer una revisió del POUM en aquest àmbit. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada