dissabte, 8 d’octubre del 2022

Ana Vega Álvarez

Ana Vega Álvarez i sa família

Ana Vega Álvarez i sa família


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 8 d'octubre de 2017 mor a Calgary (Alberta, Canadà) l'anarquista i anarcosindicalista Ana Vega Álvarez. Havia nascut cap el 1916 a Jerez de la Frontera (Campo de Jerez) 

Militant de les Joventuts Llibertàries i de la CNT-AIT, als anys quaranta el seu company aconseguí fugir d'una presó franquista i, embarassada de vuit mesos, amb aquest i un fill, travessà, camí de l'exili, la frontera del Pirineu Oriental a peu 

Ana Vega Álvarez: El 8 d'octubre de 2017 mor a Calgary (Alberta, Canadà) l'anarquista i anarcosindicalista Ana Vega Álvarez. Havia nascut cap el 1916 a Jerez de la Frontera (Bahía de Cadis, Campo de Jerez, Jerez, Andalusia,). El seu pare es deia Cristóbal Vega Arcas i la seva mare, Ana Álvarez Organvídez. Fill d'una família nombrosa anarcosindicalista, els seus germans Cristóbal i Miguel Vega Álvarez van ser destacats militants llibertaris.  

Sastressa de professió, milità en el Sindicat d'Emancipació Femenina de Jerez de la Frontera de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).  

Es casà pel civil en contra de l'opinió dels pares i acabà divorciant-se i tornant-se a casar, provocant un escàndol a la seva època.  

Amb el triomf militar franquista el seu company va ser detingut, jutjat, condemnat a mort i empresonat.  

El març de 1941 participà en un intent de reconstitució de les Joventuts Llibertàries clandestines a Jerez de la Frontera.  

El seu company aconseguí fugir de la presó i, embarassada de vuit mesos, amb aquest i un fill, travessà la frontera del Pirineu Oriental a peu.  

S'establí amb la seva família a París (Illa de França), on passà grans calamitats. Posteriorment emigrà amb la seva família a Canadà, on trobà feina de sastressa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada