diumenge, 16 d’octubre del 2022

Florentino Isidro Jiménez

Necrològica de Florentino Isidro Jiménez apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 10 de març de 1968

Necrològica de Florentino Isidro Jiménez apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 10 de març de 1968



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 16 d'octubre de 1909 neix a Navadijos (El Barco de Ávila-Piedrahíta) l'anarcosindicalista Florentino Isidro Jiménez --algunes fonts citen erròniament Isidro Florentino, capgirant el nom i el llinatge— 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Florentino Isidro Jiménez: El 16 d'octubre de 1909 neix a Navadijos (El Barco de Ávila-Piedrahíta, Ávila, Castella la Vella) l'anarcosindicalista Florentino Isidro Jiménez --algunes fonts citen erròniament Isidro Florentino, capgirant el nom i el llinatge--. El seu pare es deia Casimiro Isidro i la seva mare, Gregoria Jiménez.  

Quan era molt jove s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) de Madrid (Comunitat de Madrid, Madrid, Castella la Nova).  

Durant la Guerra Civil va combatre el feixisme als fronts i l'octubre de 1938 va ser nomenat caporal de la 149 Brigada Mixta de l'Exèrcit Popular de la República Espanyola.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista s'establí a Angoulins (Poitou-Charentes, Nova Aquitània), on treballà de manobre especialitzat i milità en la Federació Local de La Rochelle de la CNT-AIT en l'Exili. La seva companya fou Carmen Cazorlas Atroche.  

Malalt, Florentino Isidro Jiménez va morir el 22 de novembre de 1967 a l'HospitalSaint-Louis de La Rochelle (Poitou-Charentes, Nova Aquitània). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada