dissabte, 10 de setembre del 2022

Òmnium Cultural crida a la mobilització l’Onze de Setembre durant la Marxa dels Vigatans

La Marxa dels Vigatans a Vic (Òmnium Cultural)

Òmnium Cultural crida a la mobilització l'Onze de Setembre durant la Marxa dels Vigatans 

El president d'Òmnium, Xavier Antich, ha recordat els polítics catalans que es van exiliar, especialment a Marta Rovira, que va néixer a Vic 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 10/09/2022.- El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha aprofitat la Marxa dels Vigatans a Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) per fer una crida a la mobilització per la Diada, demà diumenge 11 de setembre: "Avui a Vic i diumenge a Barcelona". A l'acte de Vic s'ha homenatjat als organitzadors de l'1-O i a les persones que el 1714 van marxar a Barcelona per lluitar al setge durant la Guerra de Successió. 

Ha defensat la necessitat de recuperar les llibertats nacionals a la Diada amb el lema "Activem-nos per guanyar!". Antich ha afirmat que la 20ª edició de la Marxa dels Vigatans "ens recorda la perseverança per aconseguir els drets i les llibertats". 

El president d'Òmnium ha destacat que la llengua catalana i els recursos són fronts "pels quals cal lluitar". Ha lloat Vic com un exemple de "mobilització" i ha recordat els polítics catalans que es van exiliar, especialment a la vigatana Marta Rovira, nascuda a la ciutat, secretària general d'ERC.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada