dilluns, 12 de setembre del 2022

Entre els de les comarques gironines de l’ANC, vuit autobusos surten de Girona per anar a la manifestació de Barcelona de les 700.000 persones i de l’Escala, dos

Entre els de les comarques gironines de l'ANC, vuit autobusos surten de Girona per anar a la manifestació de Barcelona de les 700.000 persones i de l'Escala, dos   

Cinc-centes persones responen ahir a la convocatòria a la plaça del Vi de l'ADAC i el Casal Independentista El Forn amb motiu de la Diada Nacional 

Mil dues-centes persones marxen ahir pels carrers de Girona clamant independència, assenyalant "la ruptura democràtica com a única via" i "la mobilització com a palanca de canvi" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 12/09/2022.- Llegim al Diari de Girona que ahir hi havia indignació més que confiança en la classe política. No obstant això, centenars de gironines i gironins no van dubtar a desplaçar-se ahir fins a Barcelona per acudir a la gran manifestació de les 700.000 persones. En total van ser vuit els autobusos --set dels quals gestionats per l'ANC i un per l'ADAC-- que van sortir des de l'aparcament del pavelló de Fontajau ahir al migdia, gairebé el doble que l'any passat. «La participació s'ha animat. A Girona pràcticament hem aconseguit doblar el nombre de persones que es van desplaçar l'any passat» explicava poc abans de la sortida el coordinador de l'ANC a Girona, Josep Vila, qui també va destacar que l'entitat ha aconseguit omplir autobusos en molts municipis de les comarques gironines. Sobre les motivacions dels participants per acudir a la manifestació de Barcelona, Vila va apuntar que la gent «té ganes d'expressar-se i demanar a partits i entitats un full de ruta comú sense el qual l'independentisme no pot avançar». En la seva opinió, aquest 11 de setembre «ha de marcar un punt d'inflexió, compartint un projecte que ens il·lusioni i que ens faci avançar cap a l'objectiu final, que no és altre que la independència». 

Poc abans de pujar a l'autobús, en Carles, de 65 anys, es va mostrar crític amb l'absència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, a la convocatòria de Barcelona. «Gràcies al senyor president m'he decidit. No tenia gaire intenció de desplaçar-me a Barcelona aquest any, però quan va anunciar que no hi assistiria, em vaig acabar de decidir» va assenyalar. En comparació amb la Diada de 2012, considera que «el poble segueix al mateix lloc, però hi ha senyors que es dediquen a frenar-nos» va puntualitzar, segons publica Diari de Girona. 

Segons Canal 10 Empordà, des de l'Escala sortia el bus que portava la gent del municipi que voleia anar a la manifestació convocada a Barcelona, sota el lema Tornar-hi per a vèncer. Es van omplir dos busos de 55 i 40 places, pujant xifres respecte anys anteriors. 

Comunicat oficial després de l'èxit de la manifestació d'aquesta Diada 

Publiquem tot seguit el comunicat acordat pel Govern del Consell per la República Catalana amb motiu de l'èxit de la manifestació d'aquesta Diada Nacional. 

Comunicat del Consell amb motiu de l'èxit de la manifestació d'aquesta Diada Nacional 2022 

"La manifestació per la independència de Catalunya ha estat un èxit rotund, que tothom ha de tenir en compte. El missatge enviat avui per les 700.000 persones que hi han participat és nítid, i tant la política com les institucions l'han d'escoltar. No poden continuar fent política ni governant les institucions al marge d'aquesta realitat tan contundent, d'aquesta força mobilitzadora que ningú més a Catalunya té capacitat d'aglutinar. 

El Consell per la República vol agrair totes les persones que han fet possible aquest èxit de país; les organitzadores i les participants. Han hagut de fer front a una campanya de desprestigi i de boicot sense precedents, sense la qual el resultat de la manifestació encara hauria estat més espectacular. Tanmateix, les crides a la desmobilització i l'intent d'estigmatització del moviment independentista han fracassat de manera estrepitosa, i haurien de convidar als seus autors a una reflexió seriosa. 

La legalitat i la legitimitat del referèndum de l'1 d'octubre i de la declaració d'independència no són cap caprici ni tampoc cap fet circumstancial. El referèndum el va convocar oficialment el Govern de Catalunya i la independència la va proclamar el Parlament. Avui, a la gran manifestació que ha desafiat boicots i crides a la desmobilització, ha quedat demostrat que aquella legalitat i aquella legitimitat són a la base del procés d'independència que hem de continuar, que no hem abandonat i que no abandonarem fins al reconeixement internacional de la República Catalana. Les dificultats i la gran complexitat del propòsit no el nega ningú, però no hi ha cap altre camí. 

Els qui volien girar full i oblidar que hi ha un mandat democràtic a culminar, avui han rebut un bany de realitat. El principi de realitat és tossut, i avui s'ha expressat de manera massiva, inclusiva i transversal. Tota la resta, els qui cada any han omplert carrers, places i urnes per dir «sí» a la independència, avui els volem agrair l'esforç i la convicció amb què han demostrat una força que és imprescindible per avançar. Qui en vulgui prescindir o la vulgui menystenir, no avançarà." Govern del Consell per la República. 

Més de dues-centes persones responen a la convocatòria a la plaça del Vi de l'ADAC i el Casal Independentista El Forn amb motiu de la Diada Nacional  

Llegim al Diari de Girona hi va haver una concentració ahir al migdia a la plaça del Vi de Girona en el tradicional acte convocat per l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC) i el Casal Independentista El Forn, que enguany també ha comptat amb el suport de la resta d'entitats de la Taula per la Independència. La convocatòria, amenitzada per un concert de Projecte Mau i amb un ambient familiar, va tenir el seu punt àlgid a les dotze en punt, quan l'historiador alacantí, establert a Girona, Antoni Rico ha pujat a l'escenari per llegir el Manifest de la Diada Nacional.  

«Novament, és 11 de setembre i novament sortim al carrer en defensa dels nostres drets col·lectius» va començar dient Rico, al mateix temps que va agraïr a la ciutadania la seva «persistència». «Aquesta Diada arriba en un moment complex per a l'independentisme. La repressió, el desconcert i la desmobilització viscuda arran de la frustració política viscuda després de l'1 d'octubre i una dinàmica política i institucional erràtica ens han conduït a una situació en la qual cal reconduir el rumb» afegeix el text. 

El manifest instava el moviment independentista a trobar una nova estratègia unitària «encaminada a la ruptura democràtica per la consecució de la república catalana». El text també subratlla la necessitat de «continuar comptant amb la mobilització popular com a palanca d'agitació i conscienciació política». 

La concentració va finalitzar amb el cant d'Els Segadors i diverses proclames a favor de la llibertat i la independència de Catalunya. 

Mil dues-centes persones marxen pels carrers de Girona clamant independència, assenyalant "la ruptura democràtica com a única via" i "la mobilització com a palanca de canvi" 

Llegim al diari El Punt Avui que un espontani s'enfilà al balcó de la casa consistorial per penjar una estelada. En tot cas, el mig miler de persones que es van anar aplegant al llarg del matí a la plaça del Vi en portaven estelades de totes classes i mides per participar en la mobilització l'Onze a les dotze, organitzada per l'ADAC i El Forn dins les activitats promogudes per la plataforma independentista Girona Vota i prèvia al dinar popular a la plaça de les Botxes de la Devesa i a la manifestació de la tarda. Convertida en punt de trobada dels actes matinals, la plaça del Vi va ser també l'escenari de la lectura del manifest, a càrrec de l'historiador Antoni Rico, que va començar admetent que la Diada "arriba en un moment complex per a l'independentisme" a causa de la repressió, però també, va dir, "del desconcert i la desmobilització davant la frustració del cicle polític de l'1-O, i una dinàmica política i institucional erràtica i descoordinada". En aquesta situació, l'única via és "la ruptura democràtica i la consecució de la república catalana", que dependran sobretot, seguia el manifest, de "la mobilització popular com a palanca d'activació i conscienciació política" per tal de "crear institucionalitat pròpia al marge de l'Estat i guanyar quotes de sobirania a l'oligarquia i als poders fàctics". L'aposta per "la desobediència civil massiva i perdurable" és un altre dels "elements clau" de "la nova estratègia independentista" enfront de "les humiliacions i les vexacions de l'espanyolisme", va concloure Rico, molt aplaudit quan va recordar la memòria de l'activista gironí Toni Lecha. 

Un mar d'estelades va omplir la manifestació de la tarda, que van acolorir així la Gran Via Jaume I, epicentre de la ciutat i per on va transcórrer una marxa de mil dues-centes persones (segons la Policia Local), convocada amb voluntat de ser unitària, "una opció per mobilitzar-se a Girona", segons Girona Vota. Per l'horari de la convocatòria, les cinc de la tarda, la manifestació va tenir un to familiar i festiu, ja que al final hi havia el concert d'Akoblats a la plaça del Lleó. Es va cridar, entre altres consignes,"Els carrers seran sempre nostres" i "Girona serà la tomba del feixisme". Davant la seu de la Subdelegació del Govern espanyol, es va cridar: "Aquest edifici serà una biblioteca." Abans d'arribar a la seu gironina de la Generalitat, els punys alçats van entonar Els Segadors i L'Estaca i, finalment, el so de gralla de La presó del rei de França va donar inici al concert. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada