dissabte, 20 d’agost del 2022

Josefa Alcázar García

Els germans Josefa i José Alcázar García

Els germans Josefa i José Alcázar García



L'1 de setembre de 2015 es publicà que "l'1 de setembre de 2009 mor a Firmin (Avairon) l'anarcosindicalista Josefa Alcázar García. Havia nascut en 1920 a la pedania El Esparragal de Múrcia". Ara tenim més dades: el 20 d'agost de 1920 neix a la pedania El Esparragal de Múrcia i va morir l'1 de setembre de 2002 al Centre Hospitalari Pierre Delpech de La Sala (Avairon) 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 20 d'agost de 1920 neix a la pedania El Esparragal de Múrcia l'anarcosindicalista Josefa Alcázar García 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental junt al seu company, també militant anarcosindicalista, Juan López Martínez i els seus infants, i fou reclosa al camp de concentració de la Platja d'Argelers de la Marenda amb els fills i el company, un dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Josefa Alcázar García: El 20 d'agost de 1920 neix a la pedania El Esparragal de Múrcia (Múrcia) l'anarcosindicalista Josefa Alcázar García. Sos pares es deien Juan Alcázar i Josefa García. 

Josefa Alcázar García va morir l'1 de setembre de 2002 al Centre Hospitalari Pierre Delpech de La Sala (Avairon, Occitània). 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Josefa+Alc%C3%A1zar+Garc%C3%ADa]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada