diumenge, 28 d’agost del 2022

Folgueroles, nou poble alliberat

Folgueroles, nou poble alliberat 

És el quart municipi després d'Amer (la Selva), Bàscara (Baix Empordà) i Sant Esteve de Palautordera (Baix Montseny) 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Folgueroles (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 28/08/2022.- Llegim al portal Llibertat.Cat que Desobediència Civil Catalana ahir dissabte va alliberar Folgueroles (Pla de Vic, Osona, comtat d'Osona) i es va proclamar nou municipi alliberat de la República Catalana, seguint la crida d'aquest col·lectiu. L'acció independentista es va desenvolupar seguint les passes de les altres tres localitats alliberades en els darrers mesos: pas simbòlic fronterer i un cartell al balcó de l'ajuntament que adverteix que el municipi està alliberat de l'Estat espanyol. En una jornada on han usat la moneda pròpia de la República: el cat. Crema de banderes monàrquiques espanyoles com a protesta per la repressió de l'Estat. Dinar popular i diverses activitats reivindicatives.  

El Consell per la República Catalana va donar públicament suport a l'acció de Folgueroles, a més de convocar a la gent a participar-hi a través de les xarxes socials. 

També va comptar amb la participació de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Dolors Feliu, i el vicepresident de l'entitat, Jordi Pesarrodonai, i l'exdiputada de la CUP Gabriela Serra amb una xerrada sobre el Debat Constituent; l'actuació de @9Balas9; Martí Majoral d'Alerta Solidària i Músics per la Llibertat entre altres. 

Llegim a El Nacinal.Cat que la jornada va donar el tret de sortida quan tres manifestants vestits de blanc i emmascarats van ocupar la balconada de l'ajuntament de Folgueroles al crit d'"independència!". Des d'allà van proclamar que aquest moviment és "irreductible" i que té la llavor en l'1 d'octubre i les manifestacions d'Urquinaona. "Aquesta vila ha quedat alliberada i en conseqüència ja no estarà sotmesa a la repressió espanyola i regiran els Drets Humans", van exclamar. Els manifestants des del balcó de l'ajuntament van argumentat: "Volem crear un moviment que generi l'embat definitiu contra l'Estat i exercir un control del territori". 

Els actes que van seguir es van fer des de sobre una tarima que comptava amb una pancarta darrere on es carregava contra els partits polítics parlamentaris i la denominada taula de diàleg. Sou 74 diputats... per fer què?, o, Per vendre'ns falses taules de diàleg?, mostra el fons que ha acompanyat totes les intervencions sobre l'escenari.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada