dimarts, 30 d’agost del 2022

Es realitza a Sant Feliu de Guíxols l'homenatge nacional a Isabel Vilà i Pere Caimó

Es realitza a Sant Feliu de Guíxols l'homenatge nacional a Isabel Vilà i Pere Caimó 

Ahir al vespre es va realitzar a Sant Feliu de Guíxols l'homenatge nacional a Isabel Vilà i Pere Caimó.  

L'homenatge d'ahir a Sant Feliu de Guíxols va coincidir amb el 150 aniversari d'un famós discurs d'Isabel Vila davant 15000 tapers i altres treballadors        

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 30/08/2022.- Llegim a Llibertat.Cat que ahir al vespre es va realitzar a Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) l'homenatge nacional a Isabel Vilà i Pere Caimó. A més a més dels parlaments i els cants corals dels Cors de Clavé (interpretant A Montserrat i El cant del Poble), la Cobla Ciutat de Girona va interpretar El Foc de la Bisbal i La Marsellesa. 

Isabel Vila i Pujol (Calonge, 3 d'agost de 1843 - Sabadell, 23 de desembre de 1896) va ser una mestra sindicalista catalana de la Primera Internacional (AIT), considerada la primera dona lluitadora pels drets dels treballadors catalana. Va entrar a la historiografia catalana gràcies al relat que en va fer el diputat Pere Caimó al Foc de la Bisbal (6 d'octubre de 1869).  

Pere Caimó i Bascós (Sant Feliu de Guíxols, 19 d'abril de 1819 - 16 d'agost de 1878) fou un destacat polític republicà federal català, diputat a Corts durant el sexenni democràtic. 

L'homenatge d'ahir a Sant Feliu de Guíxols va coincidir amb el 150 aniversari d'un famós discurs d'Isabel Vilà davant 15000 tapers i altres treballadors del Baix Empordà. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada