dimarts, 16 d’agost del 2022

El Govern de la Generalitat es desdiu i no es retirarà en bloc de totes les causes contra manifestants

El Govern de la Generalitat es desdiu i no es retirarà en bloc de totes les causes contra manifestants 

La CUP-G acusa l'executiu d'ERC i Junts de "vendre fum" i d'incomplir els compromisos acordats 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 16/08/2022.- Llegim que el Govern de la Generalitat no es retirarà com a acusació particular de totes les causes contra manifestants en les quals no hi hagi acreditades lesions als agents dels Mossos d'Esquadra, malgrat el compromís de l'executiu de Pere Aragonès de fer-ho. Segons ha publicat l'Ara, fonts de la Presidència reconeixen que no poden complir-ho: "Era una voluntat política, però procedimentalment no és possible", assenyalen al mitjà citat. 

L'acord d'investidura entre ERC i la CUP-G contempla "retirar les acusacions particulars contra participants en mobilitzacions socials i polítiques, exceptuant aquelles en què hi hagi lesions a agents acreditades amb certificat mèdic", així com comprovar si la identificació dels presumptes autors és prou sòlida per portar-los a judici. Però ja ha passat més d'un any i, des de llavors, en comptes de dur a terme la retirada en bloc promesa, el Govern de la Generalitat ha anat analitzant cas per cas. 

Fonts del gabinet jurídic de la Presidència insisteixen que l'objectiu és protegir els funcionaris de la Generalitat i expliquen al mitjà esmentat que en els últims mesos s'han retirat o rebaixat peticions de pena en una desena de casos, com el de l'activista Marcel Vivet. Destaquen, a més, que mantenen "un contacte fluid" amb representants de la CUP-G "per analitzar cas per cas" les causes contra manifestants independentistes. 

No obstant això, la CUP-G continua denunciant l'incompliment, per part de l'Executiu de la Generalitat, d'aquest compromís pactat en l'acord d'investidura i, en aquest sentit, la diputada de la formació al Parlament de Catalunya Basha Changue ha acusat el Govern de la Generalitat de fer promeses en va. "'Ai si volíem… Però al final no ens va bé' com a resposta a tot. Vendre fum com a forma de governar d'ERC i Junts, així en general", ha escrit Changue a les xarxes socials. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada