dilluns, 4 de juliol del 2022

Vergonya de TV3 i figurants monàrquics a Figueres

Vergonya de TV3 i figurants monàrquics a Figueres 

Ridícul polític de la Casa Reial al Museu Dalí 

Franctiradors i drons en un gran desplegament de forces policials 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 04/07/2022.- Aquest matí s'ha llegit a la premsa convencional quelcom de l'escenificació borbònica ahir al Museu Dalí de Figueres. Un ridícul polític de la Casa Reial espanyola. 

Llegim al diari El Punt Avui que la claca suposadament monàrquica era gent mal pagada portada en autocar com a figurants a l'escenari de les filles del rei Borbó. Per postres, la notícia de la protesta popular contra la monarquia espanyola va ser silenciada a les notícies del vespre de TV3.  

La trobada de la presidenta d'honor de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) amb vuit joves premiats que participen en els diferents programes que du a terme. La princesa Leonor, amb la seva germana Sofia de Borbó, estaven flanquejades pel vice-alcalde de Figueres, Pere Casellas (PSC) --l'alcaldessa (ERC) no va assistir-hi--; Francisco Belil, president de la Fundació Princesa de Girona; Pilar Alegria, ministra d'Educació; Jordi Mercader, president de la Fundació Gala-Dalí, i finalment la delegada del Govern espanyol, Maria Eugènia Gay.  

A la Pujada del Castell, en sentit descendent, hi ha havia la concentració antimonàrquica, que havia convocat l'ANC, el CDR Figueres, Òmnium Alt Empordà i el Consell Local del Consell per la República. La CUP donà el seu suport. Hi havia estelades i banderes negres de l'estel blanc. Els Mossos impedien el pas més amunt de la Rambla. Les antimonàrquiques i els antimonàrquics van ser empenyats amb les furgonetes cap a la Rambla, per allunyar-los, mentre cridaven "Fora els Borbons!". Uns agents del Mossos d'Esquadra tallen el pas per mantenir les i els manifestants lluny de la princesa Elionor. Els monàrquics aprofiten per dir-ne alguna als independentistes retinguts a la pujada del Castell. Mentre, entre la claca monàrquica hi havia una dona amb cua, amb una bandera rojo y gualda, a manera de capa va dir amb veu megafònica als congregats: "A mi me han dicho que las princesas pasaran por aquí a las seis y media". Tot seguit un senyor li contestava mig indignat: "A mi no me han dado tanto como para quedarme hasta las seis y media." A poca distància es veia un autocar. Havien de cridar "Guapa!" a Elionor i "Yo soy español, español, español!" o "Viva España!". Cosa de la paga. Un aparador de l'Espanya irreal saludava Elionor. TV3 se'n fot. Ni uns segons. Res. Ni per dir que Elionor ja havia visitat a Figueres entre crits. 

Franctiradors i drons en un gran desplegament de forces policials 

Llegim al Diari de Girona que la visita d'Elionor de Borbó i la seva germana Sofia a Figueres va provocar un ampli desplegament policial, amb almenys sis furgonetes dels Mossos, Policia Local, drons i franctiradors al sostre del Museu Dalí i els edificis adjacents. Dues cents persones es van poder concentrar a dalt de la Rambla amb banderes independentistes per protestar contra la visita, amb crits de «Fora el Borbó», «Som una República», «1-O ni oblit ni perdó» i «Los Borbones son unos ladrones». Quan quedava mitja hora per a l'arribada de les filles de Felip VI, els Mossos van allunyar uns 200 metres els concentrats, excepte una desena que van decidir asseure's a terra i romandre al lloc, des del qual van continuar carregant contra la monarquia, la policia i els periodistes venuts. A pocs minuts per a l'arribada d'Elionor, una furgoneta dels Mossos es va situar estratègicament a davant de la desena d'independentistes, fet pel qual la princesa no els va veure. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada