dissabte, 16 de juliol del 2022

Salvem l’Empordà mostra el seu rebuig als macro parcs eòlics penjant pancartes als pobles de l'Albera i del golf de Roses

Un dels cartells penjat davant de la platja de les Barques de l'Escala


Salvem l'Empordà mostra el seu rebuig als macro parcs eòlics penjant pancartes als pobles de l'Albera i del golf de Roses  

Salvem ha encarregat un estudi per demostrar que un model energètic més sostenible és possible 

Una de les pancartes 'Així NO' entre altres localitats s'ha penjat davant la Platja de les Barques de l'Escala, en la terrassa de la casa del Gavià, durant la festivitat marinera del Carme 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 16/07/2022.- Llegim al portal El Gerió Digital activistes de Salvem l'Empordà han penjat aquest dissabte pancartes a pobles de l'Albera i del golf de Roses afectats per macroprojectes eòlics amb el lema 'Així NO' i un aerogenerador dibuixat.  

Es tracta d'una acció que s'ha fet de manera simultània i que s'emmarca dins una campanya amb la qual la plataforma vol mostrar el rebuig del territori als macro parcs eòlics que es preveuen construir a l'Albera i el golf de Roses. Remarquen que no estan en contra de la transició energètica, sinó del model que promou "instal·lacions gegantines amb un fort impacte al territori". De fet, per demostrar que una "transició energètica diferent és possible", ja han encarregat un estudi amb el qual volen presentar més endavant el seu 'Així SÍ'. 

Salvem l'Empordà defensen que l'Albera i el golf de Roses, són dues zones "d'alt valor ambiental i cultural" i que, per aquet motiu, "no és admissible" que es proposin instal·lacions de grans magnituds en espais clau per la migració de les aus entre Àfrica i Europa Central, tenint en compte que algunes de les espècies estan amenaçades i protegides per la llei. 

També es mostren preocupats, diuen, per l'impacte que poden tenir aerogeneradors de 200 metres d'alçada en zones amb un alt risc d'incendi, i com aquests poden dificultar les tasques d'extinció dels mitjans aeris en cas de foc. 

A tot això, afegeixen que els parcs eòlics transformarien el "paisatge natural i rural actual en un paisatge industrial" que perjudicaria els negocis turístics, així com bodegues i cellers i cases rurals. 

"Aquests fets fan que diguem rotundament 'no pas així' al model actual de transició energètica", afirmen en un comunicat, i defensen un model "ben planificat" i sostenible. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada