dimecres, 13 de juliol del 2022

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà condemna l’espionatge polític a Catalunya

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà condemna l'espionatge polític a Catalunya 

Es va aprovar una moció presentada pel grup comarcal de Junts per Catalunya per condemnar l'espionatge polític i en defensa dels drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 13/07/2022.- Segons EMPORDA.INFO, en el ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà es va aprovar una moció presentada pel grup comarcal de Junts per Catalunya per condemnar l'espionatge polític i en defensa dels drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya. 

Aquesta moció es presenta arrel de la investigació elaborada per Citizen Lab, i publicada a la revista americana The New Yorker, on s'assegura que, almenys 65 persones vinculades a l'independentisme català, han patit infeccions amb el programa espia conegut com a Pegasus. La característica d'aquest programa és que només és venut a Estats.  

La moció defensa que aquest cas d'espionatge polític suposa una flagrant vulneració dels drets fonamentals, i que va en contra dels valors democràtics i de llibertat, civils i polítics que ha de representar i preservar l'Estat i la Unió Europea. 

La moció que condemna l'espionatge polític va tirar endavant amb els 24 vots de Junts per Catalunya, ERC i la CUP. Els grups comarcals de PSC i Ciutadans van votar-hi en contra, amb 5 vots en total. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada