dimarts, 12 de juliol del 2022

Cristino Nieto Maniega

Necrològica de Cristino Nieto Maniega apareguda en el periòdic parisenc "Solidaridad Obrera" del 23 d'abril de 1959

Necrològica de Cristino Nieto Maniega apareguda en el periòdic parisenc Solidaridad Obrera del 23 d'abril de 1959


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 12 de juliol de 1910 neix a Belmonte de Campos (Palència) l'anarcosindicalista Cristino Nieto Maniega 

Militant ferroviari de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Cristino Nieto Maniega: El 12 de juliol de 1910 neix a Belmonte de Campos (Palència, Castella la Vella) l'anarcosindicalista Cristino Nieto Maniega. Era fill natural de Práxedes Nieto Maniega.  

Militant ferroviari de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i per fugir dels camps de concentració s'allistà en la Legió Estrangera francesa, essent capturat durant l'Ocupació pels alemanys i internat com a presoner en un Stalag i posteriorment en un cap.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista treballà d'obrer fabril i milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Pèirahita e Nestalàs (Alts Pirineus, Occitània), població on residí tota la resta de la seva vida, i en la Federació Nacional de la Indústria Ferroviària (FNIF) de la CNT-AIT. 

Cristino Nieto Maniega va morir l'1 d'abril de 1959 a l'Hospital de Tarba (Bigorra, Alts Pirineus, Occitània) i va ser enterrat al cementiri de Pèirahita e Nestalàs. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada